Muzieknieuws

Charlie Watts nam voor zijn overlijden nog nieuwe muziek op met de Stones

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Charlie Watts nam voor zijn overlijden nog nieuwe muziek op met de Stones

Rolling Stones-drummer Charlie Watts heeft vlak voor zijn dood nog nieuwe muziek opgenomen met de band. De overgebleven leden laten in gesprek met de Los Angeles Times weten dat Watts heeft meegewerkt aan een paar nummers van het uitgestelde album.

"Jullie hebben nog niet het laatste van Charlie Watts gehoord", laat Keith Richards weten tijdens het interview. The Rolling Stones waren al bezig met de opnames voor een nieuw album, maar die moesten vanwege de coronacrisis worden onderbroken. “We hebben veel tracks opgenomen”, vertelt Mick Jagger, die momenteel met de Stones op tour is door Amerika. “Als de tour af is, gaan we kijken wat we daar mee doen.”

Eind augustus overleed Charlie Watts op 80-jarige leeftijd. De drummer maakte sinds 1963 deel uit van de Stones en is naast frontman Mick Jagger en gitarist Keith Richards de enige artiest die op alle albums van de Britse band te horen is. Jagger laat weten nog altijd te worstelen met het verlies van Watts.

"Ik probeer het nog altijd te verwerken in mijn hoofd. Ik kan nog steeds niets over Charlie goed onder woorden brengen", vertelt de frontman. "Als je iemand verliest, blijf je nooit dezelfde band. Maar het is ons eerder gelukt in aangepaste vorm terug te komen."

Steve Jordan

The Rolling Stones toeren momenteel door de Verenigde Staten met Steve Jordan achter het drumstel. Voor het overlijden van Watts werd al bekend dat Jordan, die al met Keith Richards speelde in zijn band The X-Pensive Winos, als vervanger zou optreden wegens een medische ingreep van Watts. Hij stond erop dat de band door zou gaan, vertelt Jagger. "We hadden alles al een jaar uitgesteld en Charlie zei tegen me: 'Je moet het doen.' Die hele crew heeft een jaar zonder werk gezeten, dat moeten we ze niet weer aandoen."

Rolling Stones in de NPO Radio 2 Top 2000

De Rolling Stones staan in 2020 24 keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Paint It Black is met plek 44 hun hoogste notering.

Ster advertentie
Ster advertentie