Muzieknieuws

Not The One is de nieuwe single van Red Hot Chili Peppers

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Not The One is de nieuwe single van Red Hot Chili Peppers

Met het nieuwe album Unlimited Love in het vizier, komt Red Hot Chili Peppers vandaag met hun nieuwe single Note The One.

Not The One is de derde single van Unlimited Love dat op 1 april verschijnt. In februari kwam de band met hun eerste single Black Summer en begin deze maand verscheen hun single Poster Child. Met hun aankomende album wil Red Hot Chili Peppers hun kijk op de wereld meegeven. "We verlangen naar meer positiviteit, verbondenheid en brengen de mensen graag samen", zo laat de band eerder op Instagram weten.

Not The One

Het is een weemoedig nummer waar Anthony Kiedis zingt over zijn problemen om aan de verwachtingen te voldoen van zijn omgeving. “I’m not the one you fell into”, zingt hij. “I’m not the one, the one for you.” Ook hoor je de lekkere baslijn van Flea en een teruggekeerde Frusciante op de gitaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Unlimited Love én de opvolger

Unlimited Love is het eerste album van Red Hot Chili Peppers sinds 2016. In vergelijking met toen is gitarist Josh Klinghoffer opgestapt en keerde oud-gitarist John Frusciante juist weer terug bij de band. De gitarist stapte in 2009, drie jaar na de release van Stadium Arcadium, uit de groep. In 2019 maakte Red Hot Chili Peppers de terugkeer van Frusciante bekend.

Sindsdien is de band productief geweest. Op Unlimited Love staan 17 tracks, en volgens Kiedis kunnen we in de nabije toekomst nog meer materiaal verwachten. In een interview met NME liet hij weten dat de band 50 nummers heeft opgenomen met sterproducer Rick Rubin. "We hebben in ieder geval al genoeg materiaal dat we geweldig vinden", aldus Kiedis. "Dat volgende project heeft een relaxte energie, die anders is dan de intensiteit van de plaat die we nu gemaakt hebben."

Goffertpark

Naast de release van Unlimited Love heeft Red Hot Chili Peppers een wereldtournee aangekondigd. Op vrijdag 10 juni staat de band in het Goffertpark in Nijmegen, met twee grote namen in het voorprogramma: A$AP Rocky en Thundercat.

Red Hot Chili Peppers in de NPO Radio 2 Top 2000

Red Hot Chili Peppers was in 2021 elf keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogst genoteerde track was Under the Bridge op plek 84.

Ster advertentie
Ster advertentie