Muzieknieuws

Red Hot Chili Peppers keert terug met single Black Summer en kondigt album aan

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Red Hot Chili Peppers keert terug met single Black Summer en kondigt album aan

Red Hot Chilli Peppers is terug met de nieuwe track Black Summer. Het is voor het eerst dat de band nieuwe muziek uitbrengt sinds 2016, en de terugkeer van gitarist John Frusciante in 2019. Naast de release van het nummer kondigt de groep ook een nieuw album aan.

Red Hot Chili Peppers laat vandaag via hun Instagram weten dat Black Summer de eerste track is van hun nieuwe album Unlimited Love dat op 1 april 2022 uitkomt. "Ons enige doel is om onszelf te verliezen in de muziek. We hebben duizenden uren, samen en individueel, gespendeerd om elkaar te verbeteren en om er voor elkaar te zijn, om het beste album te kunnen maken binnen ons bereik."

Met hun album Unlimited Love willen ze hun kijk op de wereld meegeven. "We verlangen naar meer positiviteit, verbondenheid en brengen de mensen graag samen."

Comeback John Frusciante

Het is de eerste keer sinds 2016 dat de band met nieuwe muziek komt. In vergelijking met toen is gitarist Josh Klinghoffer opgestapt en keerde oud-gitarist John Frusciante juist weer terug bij de band.

Later dit jaar gaat de band op tour die ze eerder hebben aangekondigd. In juni staan ze in het Goffertpark in Nijmegen. De Peppers zouden in 2020 eigenlijk naar Pinkpop komen, maar dat ging door de coronacrisis niet door.

Beluister de nieuwe single hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Red Hot Chili Peppers in de NPO Radio 2 Top 2000

Red Hot Chili Peppers staat in 2021 elf keer in de NPO Radio 2 Top 2000. Under The Bridge is met een notering op plek 84 hun hoogst genoteerde nummer.

Ster advertentie
Ster advertentie