Muzieknieuws

Red Hot Chili Peppers brengt nieuwe single Poster Child uit

foto: Bullet-Ray
  1. Nieuwschevron right
  2. Red Hot Chili Peppers brengt nieuwe single Poster Child uit

Een maand na de release van Black Summer heeft Red Hot Chili Peppers een nieuwe single uitgebracht: Poster Child. De track is afkomstig van het aankomende album Unlimited Love, dat in april verschijnt.

Met Poster Child geeft Red Hot Chili Peppers het tweede voorproefje van Unlimited Love, dat op 1 april verschijnt. Precies een maand geleden bracht de Amerikaanse band de single Black Summer uit, gekoppeld met de aankondiging van het nieuwe album.

Poster Child

In de tekst van Poster Child verwijst zanger Anthony Kiedis in sneltreinvaart naar andere artiesten. Daarbij schieten de verwijzingen alle kanten op, van klassieke hardrockers als Led Zeppelin en Thin Lizzy, via Talking Heads en Duran Duran naar M.I.A. en Motörhead.

De nieuwe track bevat daarnaast ook een aantal klassieke Peppers-ingrediënten, zoals een lekker ronddansende baslijn van Flea en de funky Wah-wah gitaar van de teruggekeerde John Frusciante.

Beluister Poster Child hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Unlimited Love én de opvolger

Met Unlimited Love brengt Red Hot Chili Peppers het eerste album sinds The Getaway uit 2016 uit. Voor John Frusciante is het nog een stuk langer geleden dat hij zijn laatste album uitbracht met de band. De gitarist stapte in 2009, drie jaar na de release van Stadium Arcadium uit de groep, waarna hij vervangen werd door Josh Klinghoffer. In 2019 maakte Red Hot Chili Peppers de terugkeer van Frusciante bekend.

Sindsdien is de band productief geweest. Op Unlimited Love staan 17 tracks, en volgens Kiedis kunnen we in de nabije toekomst nog meer materiaal verwachten. In een interview met NME liet hij weten dat de band 50 nummers heeft opgenomen met sterproducer Rick Rubin. "We hebben in ieder geval al genoeg materiaal dat we geweldig vinden", aldus Kiedis. "Dat volgende project heeft een relaxte energie, die anders is dan de intensiteit van de plaat die we nu gemaakt hebben."

Goffertpark

Naast de release van Unlimited Love heeft Red Hot Chili Peppers een wereldtournee aangekondigd. Op vrijdag 10 juni staat de band in het Goffertpark in Nijmegen, met twee grote namen in het voorprogramma: A$AP Rocky en Thundercat.

Red Hot Chili Peppers in de NPO Radio 2 Top 2000

Red Hot Chili Peppers was in 2021 elf keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogst genoteerde track was Under the Bridge op plek 84.

Ster advertentie
Ster advertentie