Muzieknieuws

Foo Fighters brengen horrorcomedy Studio 666 uit

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters brengen horrorcomedy Studio 666 uit

De Foo Fighters maken de stap naar het witte doek. De band rond Dave Grohl speelt in de horrorcomedy Studio 666, waarin de groep probeert een album op te nemen op een plek waar het spookt.

De Amerikaanse groep bewees in de videoclips van songs als Everlong en Learn to Fly al een liefhebber te zijn van absurde humor, en daar doen de leden met Studio 666 nog een schepje bovenop. De film, die op 25 februari 2022 in Amerikaanse bioscopen draait (over een Nederlandse release zijn nog geen details bekend), brengt "hilarious gore that fucking rocks", aldus Grohl.

Medicine at Midnight

In de film proberen de bandleden, die allemaal zichzelf spelen, hun tiende album op te nemen in hetzelfde huis waar het eerder dit jaar verschenen album Medicine at Midnight werd opgenomen. Maar tijdens die sessies worden Grohl en co. geconfronteerd met spookachtige scenario's.

"Zoals de meeste dingen die we doen, begon Studio 666 met een vergezocht idee, dat uitgroeide tot iets groters dan we ons voor konden stellen", vervolgt Grohl. "We wilden de magie van onze favoriete rock & roll-films vangen, maar met een twist."

Studio 666 vormt overigens niet de eerste keer dat Grohl zijn opwachting in een speelfilm maakt. Zo speelde de Foo Fighters-frontman de duivel in de Tenacious D-film The Pick of Destiny en zat hij even achter het drumstel in The Muppets.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foo Fighters in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staan de Foo Fighters acht keer in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor The Pretender, dat op plek 118 staat.

Ster advertentie
Ster advertentie