Muzieknieuws

Foo Fighters en Paul McCartney spelen samen liveversie Get Back

foto: YouTube still
  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters en Paul McCartney spelen samen liveversie Get Back

Foo Fighters en Paul McCartney stonden samen op het podium tijdens de inductie van Foo Fighters in de Rock & Roll Hall of Fame. Ze speelden The Beatles' Get Back.

McCartney verzorgt tijdens de 36e editie van de Rock & Roll Hall of Fame de introductietoespraak van Foo Fighters. In de speech vergelijkt hij zichzelf – na het uiteenvallen van The Beatles – met Grohl, die na het stoppen van Nirvana opkwam met Foo Fighters. McCartney: "Ik sloot me aan bij The Beatles. De wereld veranderde. Dave deed hetzelfde: hij sloot zich aan bij Nirvana. We hadden een geweldige tijd, maar uiteindelijk vielen onze groepen uiteen. De vraag is, wat doe je dan? Ik besloot een album te maken waarbij ik alle instrumenten zelf bespeelde. Dave besloot hetzelfde te doen. Denk je dat deze man me stalkt?"

Get Back

Voordat de rocksterren een up-tempo versie inzetten van The Beatles' Get Back, spreekt Grohl zijn dankbaarheid uit naar McCartney. Grohl: "Ik heb nooit muzieklessen gehad. Alles wat ik had was een muziekboek van The Beatles, een Beatles plaat en een platenspeler. Alles wat ik geleerd heb over rock-’n-roll komt door deze man."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foo Fighters in de NPO Radio 2 Top 2000

De band van Dave Grohl staat in 2020 met acht nummers in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor The Pretender op plek 118. Benieuwd naar hoe Foo Fighters door de jaren heen hebben gepresteerd in de Top 2000? Bekijk hier de statistieken.

Ster advertentie
Ster advertentie