Muzieknieuws

Foo Fighters kondigt eerste optreden aan sinds overlijden drummer Taylor Hawkins

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters kondigt eerste optreden aan sinds overlijden drummer Taylor Hawkins

De Foo Fighters hebben hun terugkeer naar het podium aangekondigd. De band geeft in mei het eerste optreden sinds het overlijden van drummer Taylor Hawkins.

De Foo Fighters hebben hun eerste optreden nadat drummer Taylor Hawkins in maart 2022 onverwachts overleed tijdens de tour in Zuid-Amerika. Het eerste concert van Foo Fighters is op 26 mei, wanneer de band als headliner op het Boston Calling festival in de Verenigde Staten staat.

De Foo Fighters maakten onlangs bekend door te zullen gaan na het overlijden van Hawkins. "Foo Fighters is 27 jaar geleden gevormd om de helende kracht van muziek te tonen", schreef de band, die Grohl oprichtte na de dood van Nirvana-frontman Kurt Cobain, in een statement. "Zonder Taylor zouden we nooit de band zijn geworden die we zijn geworden, en zonder Taylor zullen we in de toekomst een andere band zijn."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Benefietconcerten

Na het plotselinge overlijden van Taylor Hawkins in maart 2022 geven de Foo Fighters twee benefietconcerten ter ere van de drummer, die sinds 1997 deel uitmaakte van de band. Een van die benefietconcerten vond plaats in een uitverkocht Wembley Stadion, waar de Foo Fighters werden bijgestaan door een imposante reeks aan wereldsterren. Onder anderen Paul McCartney en leden van Queen, AC/DC en Metallica speelden mee.

Daarnaast sloot Dave Grohl 2022 af met zijn Hanukkah Sessions, waarin hij ter ere van Chanoekah nummers van Joodse muzikanten coverde. Daar speelde de Amerikaan onder andere met zijn dochter Violet een cover van At Seventeen van Janis Ian.

Foo Fighters in de NPO Radio 2 Top 2000

De Foo Fighters staan in 2022 met 9 noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000. De hoogste notering is voor The Pretender en staat op plek 116.

Ster advertentie
Ster advertentie