Programma

Jennifer Lopez spijt

  1. Nieuwschevron right
  2. Jennifer Lopez spijt

De Amerikaanse zangeres zegt spijt te hebben van haar controversi

Storm van kritiek

De zangeres, die aanwezig was op uitnodiging van een Chinees bedrijf dat zaken doet met het centraal-Aziatische land, zou ‘Happy Birthday, Mr. President’ hebben gezongen voor de leider Gurbanguly Berdymukhamedow, die een repressief en autoritair beleid zou voeren in zijn land. Na een storm van kritiek, van met name mensenrechtenorganisaties, komt de zangeres nu met een verklaring om haar keuze te verdedigen.

Politiek gemotiveerd

In deze verklaring stelde Lopez haar woordvoerder namelijk dat zij “nooit zou hebben opgetreden als ze had geweten dat er op grote schaal mensenrechten worden geschonden in het land”. Volgens de woordvoerder “was het evenement ook niet politiek gemotiveerd”.

Dictator

De directeur van de Human Rights Foundation had zich eerder al uitgelaten over het optreden van J-Lo: "Lopez heeft uiteraard het recht om geld te verdienen door op te treden voor een dictator als zij dat wil, maar haar actie staat haaks op haar eerdere betrokkenheid bij de programma's van Amnesty International in Mexico tegen vrouwengeweld.”

Ster advertentie
Ster advertentie