Michael Jackson in nieuwe clip

Michael Jackson is samen met zijn zus Janet te zien in de nieuwe clip van 'We Are the World'. In de nieuwe versie van het nummer komt hij terug net als in de oorspronkelijke versie. Ook de vocale bijdrage zit op hetzelfde moment in het nummer als in het origineel.

 

Opbrengsten

Michael heeft in 1985 samen met Lionel Richie het lied geschreven, waarvan de opbrengsten ten goede kwamen aan armen in Afrika. Richie heeft nu samen met de oorspronkelijke producer Quincy Jones een remake van het nummer voor het goede doel gemaakt, ditmaal voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Geruststellend

"Toen we het nummer opnieuw opnamen, was Michael de enige persoon die ik echt miste. En ik weet zeker dat Quincy er net zo over dacht", vertelde Lionel Richie in het Amerikaanse programma Entertainment Tonight. "Dus het was heel geruststellend om hem dat stuk weer te laten zingen. Het hoort er gewoon bij."

Olympische spelen

Eerder werd bekend dat onder anderen Bono, Lady Gaga en Carlos Santana aan het lied meewerken. In totaal doen er meer dan 75 bekende artiesten mee. De nieuwe uitvoering van het nummer wordt op 12 februari gepresenteerd, tijdens de opening van de Olympische Winterspelen.

STER Advertentie
STER Advertentie