Programma
BNNVARA

Repiet (20) verovert Spotify en Amerikaanse hitlijst met zijn single Echo

foto: Repiet
  1. Nieuwschevron right
  2. Repiet (20) verovert Spotify en Amerikaanse hitlijst met zijn single Echo

De 20-jarige Pieter Beeldman uit Heemskerk studeert nog aan de Herman Brood Academie, maar is nu al een rijzende ster achter de draaitafels. Met zijn track Echo behaalt hij in rap tempo 46 miljoen streams op Spotify. Jan-Willem en Jeroen zijn benieuwd naar de dj achter de hit en bellen met Repiet in Jan-Willem Start Op!

Pieter Beeldman weet al op jonge leeftijd dat hij succesvol dj wil worden. Als hij ongeveer 9 jaar oud is, krijgt hij al een artiestennaam: Repiet. "Uiteindelijk bleek het toch wel een hele leuke naam te zijn, dus heb ik die aangehouden."

Echo

Zo’n 10 jaar later lijkt de droom van Pieter werkelijkheid te worden. Met Echo tikt Repiet 46 miljoen streams op Spotify aan én scoort hij een notering in de Amerikaanse Billboard Dance-hitlijst. Zoals veel nummers ontstaat de dancetrack op een onbewaakt moment. "Julia, mijn vriendin en ik waren op zaterdagavond voor de grap een beetje muziek aan het maken in de woonkamer met hele slechte speakers en een hele slechte microfoon." Als Pieter een effect over de stem van zijn vriendin plaatst, merkt Julia op dat de edit klinkt als een echo. "Dus toen hebben we voor de grap dat woord 'echo' opgenomen met een melodie erbij."

Als Repiet de track vervolgens op socials deelt, gaat Echo in razend tempo een eigen leven leiden. "Dat heeft er wel echt voor gezorgd dat het goed werd opgepakt op Spotify en daarna op de Amerikaanse radio."

Wordt vervolgd...

Nu het hek van de dam is, wil Pieter van het momentum gebruik maken door meteen een vervolg te lanceren. "Morgen komt er een nieuw nummer van me. We gaan zien of die echo kan overtreffen..."

Luister het hele gesprek hieronder terug:

Pieter (20) heeft 45 miljoen Spotify-streams én plek in Amerikaanse hitlijst

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie