Kensington speelt bijzondere uitvoering van 'Uncharted'

"Nummer had nooit mogen bestaan"

Sinds gisteravond heeft Kensington een gloednieuw album. Mooie reden dus voor de beste rockband van Nederland om een bezoekje te brengen aan de NPO Radio 2 studio. Vanochtend speelden ze twee nummers live.

Lange rijen 

Dat de band een nieuw album heeft, hebben ze gisteravond in Utrecht geweten. Fans stonden rijendik te wachten op de release van 'Time'. Kensington schreef dit album bij een kampvuur in Canada. Waar ze onder andere samenwerkten met producer Garth Richardson. Garth deed een uitspraak die Jan-Willem na het lezen van een interview bijbleef: "De grootste ego in de kamer moet het liedje zijn."

Gaat om focus

'Time' staat weer vol met liedjes die uit het leven gegrepen zijn. En gaat volgens gitarist en zanger Casper Starreveld vooral om focus. "We hebben alle gekte meegemaakt. Van de ArenA, van wereldtours, Europese tours, naar de Ziggo Dome. We hadden gewoon weer behoefte aan een bandje zijn en een album maken", legt hij uit. 

Explosie emotie en treurnis 

Op het album staat 'Uncharted', een nummer dat voor Casper erg bijzonder is. Het gaat over een tragisch ongeval van het broertje van een goede vriend van de band. "Die explosie van emotie en treurnis heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat er inspiratie kwam voor dit nummer. Dus ik zeg nu eigenlijk ook wel dat ik liever had dat dit nummer nooit had bestaan, maar ik denk dat het ook wel mooi is dat muziek dan een manier is om dit te channelen", vertelt Casper. 

​Luister hieronder hun optreden terug: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.STER Advertentie
STER Advertentie