Luister naar Psychocandy

Verrassende plaatkeuzes

Deze week is Jelle Paulusma te gast in de podcast van Lotje IJzermans.

In Psychocandy draait Lotje IJzermans eigentijdse artiesten, maar blikt ze ook terug naar invloedrijke muziek uit het verleden. Ze ontvangt elke week een gast uit de muziekwereld, die zijn of haar muzikale invloeden met Lotje en de luisteraar deelt.


Psychocandy #7: Jelle Paulusma en live-opnamen van Urban Dance Squad uit 1987


Jelle Paulusma

Jelle Paulusma, singer-songwriter en onder meer bekend van Daryll-Ann, is tegenwoordig onder andere druk met zijn tributeband Her Majesty. Deze band speelde vooral muziek van Crosby, Stills, Nash & Young, maar gaat volgend jaar de theaters in met country rock. Ze spelen dan nummers van Bob Dylan, The Byrds en The Grateful Dead. 

Onder de naam 'Paulusma' bracht hij vijf soloalbums uit, waarvan de meest recente Somehow Anyhow heet. Hij staat anders in de muziek nu hij de vijftig is gepasseerd in vergelijking met zijn dagen bij Daryll-Ann

"Ik heb inderdaad niks meer te bewijzen. [...] Op dit moment denk ik gewoon: ik maak wat ik maak en als iemand dat mooi vindt, dan is dat mooi meegenomen. En als iemand het niet mooi vindt, dan vind ik dat ook best."

HOE TE BELUISTEREN?

Je kunt 'Psychocandy' podcasts vinden in de NPO Radio 2 app, iTunes of via www.nporadio2.nl/podcasts

Ook kun je in je favoriete Podcast-player (iTunes en Stitcher) zoeken op 'Psychocandy', of gebruik één van onderstaande links:

Psychocandy op iTunes
Psychocandy op Stitcher

Meer informatie via 3voor12.vpro.nl/psychocandy

Foto: JW Kaldenbach

STER Advertentie
STER Advertentie