Podcast

Friese Insurrection brengt melodieuze deathmetal naar De Keiharde Pödcast

foto: Insurrection
  1. Nieuwschevron right
  2. Friese Insurrection brengt melodieuze deathmetal naar De Keiharde Pödcast

Suzanne Bosman en Mike Arntz zijn er weer met een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast, de rock- en metalpodcast van NPO Radio 2. In deze podcast staat de liefde voor harde gitaren keihard aan. Naast verzoeken van luisteraars komt in elke aflevering ook een band aan het woord die nieuw werk heeft uitgebracht. In de derde aflevering van het nieuwe seizoen is drummer Douwe Talma van Insurrection aan de Keiharde telefoonlijn.

In 2019 bracht het Friese Insurrection het album Circles Of Dispair uit. Dit was een prima reden voor Mike om de band in seizoen 2 (aflevering 5) uit te nodigen in, toen nog, De Harde Bonanza. Insurrection maakt naar eigen zeggen opgefokte melodieuze deathmetal met thrash-invloeden. Drummer Douwe Talma vertelde toen alles over die plaat en ook over de invloeden van de Gothenborg scene. Bands als In Flames en At The Gates waren hier voorbeelden van de band.

Insurrection is er als de kippen bij

4 jaar later ligt er een nieuwe EP voor je klaar, getiteld Hopeless World Below. Suzanne en Mike bellen weer met Douwe en willen eerst weten of het nou echt zo moeilijk is om tegelijk te drummen en te zingen. Ook komt in het gesprek de groei van de band ook aan bod. Naar eerdergenoemde invloeden zijn de laatste jaren ook bands als Gojira, Death, Carcass en Suffucation als inspiratiebronnen erbij gekomen en zo zorgen de smaken van de vier bandleden voor de sound. Naast de muziek van de band komt ook de videoclip van hun eerste single Crimson Skies ter sprake. In de clip spelen een aantal echte kippen in de band, vervolgens zie je gefrituurde kippenbouten die de bandleden opeten en nemen zij de instrumenten en microfoon weer over. Spoiler, het gaat goed met de kippen. Van de nieuwe EP wordt Hopeless World Below gedraaid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Epic track

In het nieuwe seizoen van De Keiharde maken Suzanne en Mike ruimte voor zogenaamde epic tracks. Tracks van 10+ minuten worden regelmatig aangevraagd in De Keiharde en die worden vanaf nu dus ook gewoon gedraaid.

Deze week is het een track van Vanaheim van 9 minuten en 59 seconden. Luisteraar Miryam is vorig jaar voor het eerst naar Graspop geweest. Ze ging samen met haar tweelingzus Hannah. Haar oudste broer Ruben was daar ook en die had Miryam getipt om de band Vanaheim te gaan checken. Ze is gaan kijken en vond het geweldig. Later dat jaar hebben ze ook meteen een concert in Tilburg, de hometown van de band, meegepikt. Afgelopen december trad Vanaheim samen met Heidevolk op in Utrecht. Helaas was Miryam ziek en dus mocht haar moeder in haar plaats gaan. Moeder was wel zo lief dat ze voor Miryam wat plectrums en een setlist mee naar huis nam. Broer Ruben noemt de muziek van Vanaheim “Efteling goes blackmetal”. In het gesprek met Miryam komen Suzanne en Mike erachter wat dat nu precies inhoudt.

AC/DC

Suzanne heeft een tip meegenomen waarbij zij op haar beurt door collega Bart is getipt.

De aflevering van deze week wordt afgetrapt door de band die dit jaar eindelijk weer naar Nederland komt voor een show in de Johan Cruijff Arena, namelijk AC/DC.

#3 - Een epic van folk metal en drummer Douwe Talma van Insurrection (S09) - De Keiharde Pödcast

De Keiharde Pödcast

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering van De Keiharde Pödcast. Niets missen? Abonneer je dan op de pödcast!

Rock en metal in Nederland krijgen volgens vele fans veel te weinig aandacht op de Nederlandse radio. NPO Radio 2 en AVROTROS vinden dat deze groep luisteraars ook een eigen plek moet hebben waar zij hun muziek horen, nieuws meepikken en vooral zelf inspraak hebben op de inhoud van de podcast. Suzanne en Mike maken deze podcast wekelijks met hart voor hard. Naast nummers die door de luisteraars worden aangevraagd, wordt er ook aandacht besteed aan vele goede Nederlandse bands die het genre rijk is.

Je kunt al je verzoeken, verhalen, special brews aan De Wisseltap, muzikale herinneringen, anekdotes, album recensies en concertverslagen mailen naar dekeiharde@avrotros.nl. Ook kun je je (audio)appjes sturen aan De Keiharde Hotline op 06 8109 3929.

Ster advertentie
Ster advertentie