Hoe vaak wordt een ballenbak schoongemaakt?

Bureau Kijk in de Vegte zoekt het uit

Wordt een ballenbak weleens schoongemaakt? Luisteraar Djoeke vraagt het zich af en daarom gaat Bureau Kijk in de Vegte op onderzoek uit.

Grote slang

Om achter het antwoord op de vraag van Djoeke te komen belt Wouter met Mandy Bloem van schoonmaakbedrijf 't Blomke. Bloem vertelt: "Ja, veel bedrijven laten tegenwoordig hun ballenbak wel reinigen. Dat gebeurt met een grote slang, die de ballen opzuigt. Vervolgens gaan ze door een borstel en water met desinfectiemiddel heen. Tot slot komen de ballen in een net terecht."

Plakkerige afgekauwde snoepjes en luiers

Het is misschien wel de meest belangrijke vraag: Hoe vaak wordt een ballenbak schoongemaakt? Bloem: "Gemiddeld worden ze vier keer per jaar schoongemaakt." De schoonmaakdeskundige komt tijdens het reinigen van een ballenbak van alles tegen: "Telefoons, portemonnees en geld, maar ook plakkerige afgekauwde snoepjes en luiers." Sommige voorwerpen kunnen volgens Bloem voor best wel gevaarlijke situaties zorgen: "Ik vind ook af en toe buttons die kinderen op hun shirt hebben. Die dingen liggen dan op de grond met de naald omhoog. Het voordeel is dan wel dat de meeste spullen door het bewegen van alle ballen naar de zijkant toegaan."

Beluister het hele fragment uit Bureau Kijk In De Vegte hieronder:

Hoe wordt een ballenbak schoongemaakt? En... hoe vaak?


Bureau Kijk in de Vegte
Dj: Jeroen Kijk in de Vegte
Zo 12:00 - 14:00

Foto omslag: ANP

STER Advertentie
STER Advertentie