Het verhaal achter '(I've Had) The Time Of My Life'

Top 2000 A Gogo

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertelt songwriter Franke Previte het verhaal achter '(I've Had) The Time Of My Life' van Bill Medley & Jennifer Warnes!

Donald Trump

Previte kruipt in zijn villa achter zijn laptop. ​"LuckyTV met Donald Trump? Oh, waarin hij samen met Hillary Clinton zingt? Dat is hilarisch," zegt hij terwijl hij naar de video kijkt. Prevites zoon attendeert zijn vader op het bijzondere filmpje: "Hij zei tegen me dat ik die video echt moest zien. Ik bekeek het en viel om van het lachen. In een uur tijd waren er negentigduizend hits en de volgende dag waren dat er maar liefst negentig miljoen."

Honderd dollar

Voordat Previte het nummer schrijft dat zijn hele leven verandert, staat er slechts honderd dollar op zijn bankrekening. De songwriter pakt de oscar erbij die hij voor het nummer heeft gewonnen. Hij begint te vertellen: "Jimmy Jenner belde me: ik werk aan een film met de titel Dirty Dancing. En ik dacht: Jimmy doet nu ook porno. Maar hij zei dat het een leuke film was en dat ik mee moest doen."


"Als je een nummer schrijft, wordt het je kindje. Dan wil je het aankleden, zien hoe het groot wordt, erbij betrokken zijn. "


- Franke PreviteKindje

'(I've Had) The Time Of My Life' ontstaat als Previte naar de opnamestudio rijdt, de soundtrack van de film door zijn speakers knalt en hij begint met improviseren. "Schrijven begint bij mij met melodieën en fonetische klanken," legt hij uit. De zin 'the time of my life' zit al snel in Prevites hoofd. Hij is in eerste instantie teleurgesteld dat ervoor gekozen wordt om het nummer door iemand anders in te laten zingen, maar later trekt dat bij: "Als je een nummer schrijft, wordt het je kindje. Dan wil je het aankleden, zien hoe het groot wordt, erbij betrokken zijn. Maar dat Bill Medley je nummer zingt, is echt waanzinnig."

Bekijk hieronder de volledige docu: 

Om deze video te bekijken moet je toestemming geven voor social media cookies.​Foto omslag: screenshot YouTube

STER Advertentie
STER Advertentie