De Kluis: Luther Vandross - 'She's A Super Lady'
1981

15 mei 2018 08:49

Misschien wel een van de lekkerste soulstemmen ooit!
Heeeeerlijk! Normaal hoor je deze plaat misschien nog in de Radio 2 Soulnight, maar verder eigenlijk nooit. Zo zonde, want 'She's A Super Lady' van Luther Vandross is een te gekke plaat. Gerard haalde 'm uit De Kluis.

Achtergrondzanger

Volgens Gerard is het misschien wel de beste soulstemmen uit de jaren tachtig, maar hij was natuurlijk ook al in de seventies te horen. Toen vooral als achtergrondzanger van de groten uit de muziekbizz. Denk aan David Bowie, Carly Simon, Donna Summer, Roberta Flack en ga zo maar even door.

Luter Vandross solo

Aan het begin van de jaren tachtig kwam hij als onderdeel van de groep Change als leadzanger aan bod en ging al snel solo. Met zijn eerste soloplaat, Never Too Much, scoorde hij meteen zijn eerste en grootste hit: 'Never Too Much'. Op het album stond alleen nog heel veel meer moois, zoals 'She's A Super Lady'. Misschien niet de grootste hit, maar alleen al om die superfunky baslijn een fantastische track!

>> Alle liedjes uit De Kluis in één handige playlist

De Kluis: Luther Vandross - 'She's A Super Lady'

Agenda


    Geen agenda items gevonden


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties