Ruud de Wild op zoek naar ware Xenia Kasper

30 MINUTEN RAUW

In deze nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW gaat Ruud in gesprek met de vrouw die zich de manager mag noemen van Linda de Mol, Yolanthe Cabau en Olcay Gulsen: Xenia Kasper.

Xenia werd geboren in Duitsland, maar kwam naar Nederland toen haar ex-man hier een baan aangeboden kreeg. "Hij ging werken voor de European Space Agency." De twee hadden een afspraak met elkaar die voor Xenia een verhuizing naar ons land betekende. "Wij hadden een deal: ‘Wie het beste contract naar huis brengt en het meeste geld verdient, die bepaalt waar wij heen gaan'. Dat was hij op dat moment." Dat heeft Kasper nooit als een opoffering gevoeld. "Je moet in een relatie afspraken kunnen maken en daar moet je je dan ook aan houden."

IJzeren discipline

Naast haar werkzaamheden als manager houdt Xenia zich ook bezig met het schrijven van boeken. Toch voelt het managen toch wel het meeste aan als haar beroep: "Daar verdien ik het meeste geld mee." Het schrijven is zelfs voor iemand van haar naam niet bepaald een vetpot. "Financieel gezien zou ik beter een baan nemen bij de McDonald's als ik er nog iets bij wil verdienen", zegt ze lachend. 

Maar wat Kasper ook doet: ze doet het gedisciplineerd. En dat verwacht ze ook van de mensen met wie ze werkt. Hoewel ze bij Linda, Olcay en Yolanthe geen volledige focus hoeft te eisen. "Dat doen ze alle drie. Dat is ook een bepaalde manier van: heb je een klik of heb je geen klik. Dus ik werk ook niet voor iedereen. Ik denk dat dat ook niet verstandig is. Je komt zo veel te weten over iemand. Je kent bijna de hele financiële situatie. Je kent de hele privé situatie. Je weet zo ongelooflijk veel." Voor haar is het daarom belangrijk dat de neuzen van zowel haar als 'de klant' dezelfde kant op staan. "Als je dan voor iemand werkt dat je denkt: 'Je doet je huiswerk niet, je bent niet gefocust, niet geconcentreerd', dan kan je het niet lang volhouden."

Niet leuk? Niet erg

In haar werk wordt Xenia niet altijd een warme persoonlijkheid gevonden. En hoewel sommige mensen dat vervelend zouden vinden, voelt Kasper zich wel lekker in die rol. “Ik heb nooit de behoefte gehad dat iedereen mij leuk vindt. Ik vind dat juist heel erg vermoeiend. Stel je voor: iedereen houdt van je. Dan moet je dat ook teruggeven..." Ze ziet het zelf juist als een voordeel dat sommige mensen een soort drempel voelen in het contact met haar. "Soms is het handig als mensen een beetje bang voor je zijn. Ik vind het rustgevend dat niet iedereen denkt: ‘Ik moet even met haar kletsen.’"

Weet Ruud wel over deze drempel heen te komen? Hoe denkt Xenia over gezondheid, en wanneer stopt ze met werken? Beluister het zelf!

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal. 

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild in de Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2


Laat een reactie achterJe moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement

Plaats reactie0 Reacties