NPO Radio 2 Top 2000

Chic speelt Le Freak live met Guns N’ Roses-gitarist Slash

foto: YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Chic speelt Le Freak live met Guns N’ Roses-gitarist Slash

Disco sucks? Nee, hoor! Disco en rockmuziek kunnen prima samen. Bewijsstuk A is dit fantastische liveoptreden van Chic in Japan, met een gastoptreden van niemand minder dan Slash van Guns N’ Roses.

Het optreden dat Chic op 17 april 1996 geeft in de Budokan-zaal in Tokio is om meerdere redenen bijzonder. Niet alleen wordt de discogroep van Nile Rodgers bijgestaan door grootheden als Slash en Steve Winwood, maar dit is ook het laatste optreden van Chic met bassist en mede-oprichter Bernard Edwards. Hij overlijdt een dag na dit optreden op slechts 43-jarige leeftijd aan een longontsteking.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chic in NPO Radio 2 Top 2000

Guns N’ Roses is een stuk beter vertegenwoordigd in de NPO Radio 2 Top 2000 dan Chic, maar de discoband staat wel al sinds 1999 genoteerd met zijn hitsingle Le Freak. De hoogste positie wordt behaald in de eerste editie van de lijst, namelijk nummer 845. De hoogste positie van het door Nile Rodgers geproduceerde Like A Virgin van Madonna is ook in dat jaar, op nummer 485. Rodgers staat sinds 2013 in de lijst met Get Lucky, een samenwerking met Daft Punk en Pharrell Williams.

Ster advertentie
Ster advertentie