Programma

Het verhaal achter Our House van Crosby, Stills, Nash & Young

  1. Nieuwschevron right
  2. Het verhaal achter Our House van Crosby, Stills, Nash & Young

In deze aflevering van Top 2000 A Gogo vertelt Graham Nash van Crosby, Stills, Nash & Young je het verhaal achter Our House!

Blonde dame trekt de aandacht

In zijn antieke studio vertelt Nash over zijn ontmoeting met een bijzondere vrouw. "In 1967 gaven The Hollies een optreden in Canada. Mijn manager praatte tegen me terwijl ik naar een prachtige blondine zat te staren." Zijn manager blijft maar doorpraten en Nash heeft er genoeg van. "Dus ik zei: 'Ik probeer me op die vrouw te concentreren.' Toen zei hij: 'Wees nou even stil. Ik wilde tegen je zeggen dat dat Joni Mitchell is en dat ze je wil ontmoeten.' Dat was het begin van een lange relatie met Joni."

Een sombere ochtend in Los Angeles

Een antiekwinkeltje in Los Angeles is een paar jaar later de aanleiding voor Our House. "We keken in de etalage en daar zag Joni een vaas die ze mooi vond. Hij was zo'n vijfentwintig centimeter groot met handgeschilderde bloemen erop. Hij was niet duur dus ze kocht hem", aldus Nash. De songwriter schetst het beeld van die ochtend. "Het weer was erg somber. Toen we terug waren in Joni's huis vond ik het nogal koud. Ik stelde voor om de open haard aan te maken, zodat zij de vaas die ze gekocht had kon vullen met bloemen." Nash kruipt in zijn studio achter de piano en begint te zingen. "Ik steek de haard aan. Jij doet de bloemen in de vaas die je vandaag hebt gekocht. Dat was het eerste couplet."

Nash vertelt meer over zijn relatie met Joni Mitchell. Check daarvoor het fragment!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Crosby, Stills, Nash & Young in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2020 staan Crosby, Stills, Nash & Young drie keer in de lijst. Our House is hun hoogste notering op 657. Teach Your Children staat op 779 en Almost Cut My Hair op nummer 903. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie