NPO Radio 2 Top 2000

Terugblik: Aerosmith in het Goffertpark in 1994

foto: Youtube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Terugblik: Aerosmith in het Goffertpark in 1994

Rocklegende Steven Tyler is vandaag jarig en mag alweer 75 kaarsjes uitblazen. Om deze driekwarteeuw te vieren, blikken we terug op het legendarische liveconcert die de rockband Aerosmith gaf in de jaren '90.

Aerosmith tekent rond 1993 een deal bij platenmaatschappij Sony ter waarde van 30 miljoen dollar en 22 procent royalties. Voor maar vier albums. Een gouden greep, zo blijkt als in 1994 het album Get A Grip verschijnt.

Get a Grip-tour

Als onderdeel van de Get a Grip-tour, treedt Aerosmith op 22 juni 1994 op in het Goffertpark. Duizenden fans kijken toe terwijl de band het optreden aftrapt met Amazing, waarna meerdere grote hits de revue passeren, zoals Cryin’, Love in an Elevator en Walk This Way. En het publiek hangt van begin tot eind aan hun lippen.

Halverwege het optreden kondigt Tyler een primeur aan: de band zal voor het eerst het nummer Crazy live spelen. "Dit is speciaal voor jullie. We hebben het nummer nog nooit live gespeeld voor jullie. Ik denk dat het tijd is dat we dat gaan doen." Als de rockers aankomen bij het refrein gaan de handjes in de lucht.

Maar het echte kippenvelmoment is toch wel het einde van het concert. Als de band als een-na-laatste nummer de mega-hit Dream On inzet. Hieronder kun je die live-uitvoering van het nummer (op 58,22 min) en de rest van het optreden terugluisteren:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aerosmith in de NPO Radio 2 Top 2000

Aerosmith staat met drie nummers in 2022 in de NPO Radio 2 Top 2000. Hun hit Dream On is het hoogst genoteerde liedje op plek 136.

Ster advertentie
Ster advertentie