Programma

Aerosmiths' Steven Tyler speelt 'Dream On' in Amsterdamse winkel

  1. Nieuwschevron right
  2. Aerosmiths' Steven Tyler speelt 'Dream On' in Amsterdamse winkel

Aerosmith is in 1993 te gast in het Nederlandse tv-programma Countdown als er in een Amsterdamse muziekwinkel een wel heel bijzondere uitvoering van 'Dream On' ontstaat!

Schade aanrichten

Frontman Steven Tyler en gitarist Joe Perry lopen hun hotel uit en komen op de Amsterdamse straten een muziekwinkel tegen. Ze twijfelen geen moment en gaan naar binnen. "Oh, wow! Een muziekwinkel en er is helemaal niemand", mompelt Tyler. De zanger vraagt Perry om de gitaar ter hand te nemen en klimt zelf achter het drumstel. "Laten we wat schade aanrichten", roept Tyler. De twee Aerosmith-rockers spelen een stukje van 'Walk This Way'.

Alles geven

Al snel verruilt Steven Tyler het drumstel voor de piano en hij telt af. "1, 2, 3, 4." Precies tegelijkertijd zetten hij en Perry de eerste piano- en gitaarakkoorden in van hun eerste single 'Dream On'. Even later begint de frontman er ook de tekst bij te zingen en de twee muzikanten geven alles, alsof ze in de Amsterdam Arena op het podium staan. "Sing with me, sing for the years. Sing for the laughter, sing for the tears", galmt het door de Amsterdamse muziekwinkel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Muziekprogramma Countdown

Het muziekprogramma Countdown is van 1978 tot 1993 op tv te zien bij, de op dat moment nog Nederlandse publieke omroep, Veronica. Onder meer Adam Curry, Lex Harding, Jeroen van Inkel en Rob Stenders hebben de show in de loop der jaren gepresenteerd en ontvingen verder bijvoorbeeld Michael Jackson, David Bowie en Bruce Springsteen.

​Foto omslag: screenshot YouTube

Ster advertentie
Ster advertentie