NPO Radio 2 Top 2000

Aerosmiths Love In An Elevator is het gevolg van een wilde nacht

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Aerosmiths Love In An Elevator is het gevolg van een wilde nacht

In 1989 brengt Aerosmith album Pump uit, met daarop leadsingle Love In An Elevator. We duiken in het verhaal achter het nummer.

Aerosmith ontstaat in 1970 in het Amerikaanse Boston. Frontman Steven Tyler speelt in de jaren 60 de drums in band Chain Reaction, waarmee hij in 1970 een belangrijk concert speelt. Op dat concert staat namelijk ook The Jam Band: de band van gitarist Joe Perry en bassist Tom Hamilton. De mannen besluiten de handen ineen te slaan, en niet veel later is Aerosmith geboren. In 1975 brengt de band Toys In The Attic uit, dat hen internationaal op de kaart zet. Talloze hits volgen en in 1989 komt tiende studioalbum Pump uit, met daarop ook Love In An Elevator.

Climax in de lift

Steven Tyler en Joe Perry schrijven het nummer samen. Tyler put inspiratie uit een wilde nacht die z'n climax bereikt in de lift. Als hij met een vrouw in de lift staat te zoenen, gaan de deuren plotseling open. “Dat is echt gebeurd!”, vertelt Tyler in een interview met The Guardian. “Zo’n meid en ik, we waren vol met elkaar bezig, en het duurde een eeuwigheid van de bovenste verdieping naar beneden. Opeens gingen de deuren open in de lobby en er stonden allemaal mensen – geen kinderen, maar, weetje wel, mensen. Ik was zo van: ‘Holy shit!’”

Toxic Twins

Love In An Elevator is een prachtig product van het extravagante leven van The Bad Boys From Boston. 'The Toxic Twins', oftewel Tyler en Perry, verdienen hun naam aan de absurde streken die ze uithalen. Het duo zou over de jaren heen tussen de 6 en 64 miljoen dollar uitgegeven hebben aan drank en drugs, verwoestte menig hotelkamer en had vrouwelijke aandacht bij de vleet. Perry had zelfs een heuse 'cocaine-roadie' die tijdens concerten te allen tijde klaarstond met een lijntje. "We waren toen gewoon high, het was een manier van leven", vertelt Tyler aan NME. "Ik heb misschien wat meer gedaan dan anderen, maar ik heb een probleem. Ik ben machteloos als het aankomt op de drugs waar ik van hou, want ik ben verslaafd aan muziek en dat is de sterkste drug van allemaal."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Aerosmith in de NPO Radio 2 Top 2000

De band staat in 2023 3 keer in de lijst der lijsten. Hun hoogste notering is Dream On op plek 159. Benieuwd naar meer statistieken rondom de lijst? Check ze hier!

Ster advertentie
Ster advertentie