NPO Radio 2 Top 2000

Dankzij Lenny Kravitz regeert de liefde op Pinkpop 1993

foto: Still YouTube
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Dankzij Lenny Kravitz regeert de liefde op Pinkpop 1993

Lenny Kravitz mag vandaag 59 kaarsjes uitblazen. En om deze feestelijke dag te vieren, gaan we 30 jaar terug de tijd in en blikken we terug op Kravitz' optreden tijdens de 24e editie van Pinkpop in het Limburgse Landgraaf.

Als de Amerikaanse singer-songwriter Lenny Kravitz in 1988 een contract krijgt aangeboden bij Virgin, laat hij zijn artiestennaam Romeo Blue vallen. Een jaar later breekt hij als Lenny Kravitz door met de single Let Love Rule, afkomstig van het gelijknamige album.

Are You Gonna Go My Way?

Dat de liefde een grote rol speelt in het leven van Kravitz blijkt niet alleen uit de titel van zijn eerste album. Nog voor de echtscheiding met Lisa Bonet voltooid is, heeft Lenny Kravitz een nieuwe liefde gevonden in de Franse zangeres Vanessa Paradis. Hij produceert het album van de Franse zangeres en actrice en werkt tegelijkertijd aan zijn derde album Are You Gonna Go My Way? Het titelnummer blijkt opnieuw een schot in de roos en levert de singer-songwriter ook in Nederland een top 10-hit op.

In 1993 klappen duizenden handen mee als Lenny Kravitz Are You Gonna Go My Way? inzet tijdens zijn optreden op Pinkpop. Maar Kravitz is natuurlijk niet in z'n eentje verantwoordelijk voor het opzwepen van het publiek. Het is de eerste keer dat Cindy Blackman samen met de zanger op het podium van een groot festival staat. En ondanks dat ze later in een interview toegeeft dat ze doodsbang is voor het optreden, speelt ze de sterren van de hemel.

Zo klinkt Are You Gonna Go My Way? op de 24e editie van Pinkpop:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Let Love Rule

Ondanks dat zijn faam in Nederland pas met zijn latere albums echt op gang komt – Let Love Rule is het enige Lenny Kravitz-album dat niet de top 10 bereikt in Nederland – sluit hij zijn optreden in Landgraaf af met het gelijknamige nummer. Gekleed in een knalroze pak, speelt Kravitz het nummer voor het meedeinende publiek.

Hoe dat klinkt hoor je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lenny Kravitz in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Lenny Kravitz twee keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Zijn hoogste notering is Let Love Rule op plek 1282, gevolgd door Are You Gonna Go My Way? op 1402.

Ster advertentie
Ster advertentie