Programma

25 jaar na haar Pinkpop-debuut is Ilse DeLange nog altijd zenuwachtig: 'Ben een strebertje'

foto: Chantal Koolhoven
  1. Nieuwschevron right
  2. 25 jaar na haar Pinkpop-debuut is Ilse DeLange nog altijd zenuwachtig: 'Ben een strebertje'

Ilse DeLange stond vandaag, een kwart eeuw na haar Pinkpop-debuut, opnieuw op het podium in Landgraaf. Na afloop vertelt ze tegen Paul dat de zenuwen bij zo’n show nog altijd opspelen: "Terwijl je zo aan het hossen bent, denk je: er moet ook nog gezongen worden!"

Ilse DeLange had vandaag de eer om de derde en laatste dag van dit Pinkpop-weekend te openen. "Het was zo fijn al die vrolijke mensen te zien", vertelt de zangeres uit Almelo. "En dat werden er ook gedurende onze set steeds meer en meer. Op het eind stond het hele veld vol."

'Ben een strebertje'

Pinkpop 2024 is een bijzondere editie voor de zangeres. Het optreden op de North Stage markeert namelijk haar 25-jarig jubileum op het festival. "De eerste keer is 25 jaar geleden, natuurlijk nog in de promotie ronde van World Of Hurt, van mijn allereerste album. En ik was echt bloednerveus toen", herinnert ze zich. "De nervositeit is niet per se minder geworden. Er zit wel iets meer rust in je lijf. Maar ik had nu toch wel de eerste vier songs moeite om die adem een beetje naar onder te krijgen", verklapt ze.

Enthousiasme speelt natuurlijk een grote rol in die nervositeit. Maar het is vooral de perfectionist in DeLange die, zelfs na 25 jaar Pinkpop, nog voor zenuwen zorgt op het podium. "Ik ben gewoon een strebertje. Ik wil het gewoon goed doen."

Passie

De nervositeit mag dan misschien blijvend zijn, ook het enthousiasme van 25 jaar geleden is er bij de zangeres niet minder op geworden. "Ik houd van wat ik doe. En ik heb nog zoveel passie. En op sommige vlakken denk ik: er is nog zoveel te ontdekken. Dat gevoel heb ik nog steeds."

En die goede zin is ook wel een must voor de zangeres, die een uitgebreide tour op de kalender heeft staan. "We gaan weer de theaters", vertelt ze. "Veel shows gaan we doen. En daarna gaan we ook nog in Duitsland spelen."

Luister hieronder het hele gesprek tussen Paul en Ilse DeLange terug:

Video niet beschikbaar

NPO Radio 2 op Pinkpop

Dit weekend is de 53e editie van het Nederlandse muziekfestival Pinkpop. Paul Rabbering en Annemieke Schollaardt zenden live uit vanaf het festival op zaterdag 22 juni en zondag 23 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur. Check hier hoe je mee kunt luisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie