NPO Radio 2 Top 2000

Rolling Stones eren Charlie Watts met nieuwe videoclip

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Rolling Stones eren Charlie Watts met nieuwe videoclip

The Rolling Stones brengen een eerbetoon aan de in augustus overleden drummer Charlie Watts. Dat doen ze met een nieuwe videoclip voor single Living In The Heart Of Love.

De band speelde maandag de eerste show na het overlijden van Charlie. Mick Jagger stond er uiteraard bij stil en sprak de woorden: "Dit is de eerste tour in 59 jaar die we doen zonder onze geliefde Charlie Watts. We missen hem allemaal zo erg. We missen hem als band, we missen hem als een vriend, op het podium en daarbuiten. We hebben zoveel herinneringen aan Charlie. Ik weet zeker dat sommigen van jullie die ons eerder hebben zien optreden hem ook missen en ik hoop dat jullie aan hem zullen blijven denken zoals wij dat ook doen." Naast deze mooie woorden brengen Rolling Stones ook een eerbetoon aan Watts door de nieuwe videoclip aan hem op te dragen.

Living In The Heart Of Love

The Rolling Stones brengen Living In The Heart Of Love voor het eerst officieel uit op de jubileum-editie van album Tattoo You. In de videoclip die is opgedragen aan Charlie zien we beelden uit oude videoclips, maar ook beelden waarop Watts zelf te zien is. De videoclip wordt afgesloten met de woorden 'Charlie is my darling', wat tevens de naam is van de concertfilm die de band in 1966 uitbracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Watts voegde zich in 1963 bij The Rolling Stones. Naast Mick Jagger en Keith Richards is de Engelsman het enige bandlid dat op alle albums van de legendarische groep te horen is. Naast drummer houdt Watts zich in de vroege jaren ook bezig met het ontwerp van hoezen en de decors van tours.

In vergelijking met de uitbundige Jagger en Richards leidt Watts een relatief teruggetrokken bestaan, waarin hij zijn privacy op prijs stelt. “Ik heb nooit voldaan aan het stereotype van de rockster”, vertelt de Brit in 1994 aan Rolling Stone.

Met zijn drumstijl voegt Watts ritmes toe aan de droge rockriffs van Keith Richards. "Charlie Watts is altijd het bed geweest waar ik op muzikaal gebied in ben gaan liggen", omschrijft Richards de drummer in 2010 in zijn autobiografie Life.

Ster advertentie
Ster advertentie