NPO Radio 2 Top 2000

Adele maakte Nederlands tv-debuut met Chasing Pavements

foto: YouTube still
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Adele maakte Nederlands tv-debuut met Chasing Pavements

Adele is met haar krachtige stem en meeslepende refreinen niet weg te denken uit de hitlijsten. Op 11 januari 2008 bracht ze haar eerste hit Chasing Pavements uit.

Adele bracht op 11 januari 2008 haar tweede single Chasing Pavements uit, afkomstig van haar debuutalbum 19. Al stond het album niet vol met hits zoals opvolger 21, het was wel duidelijk dat Adele veel talent had. Het nummer werd goed ontvangen in het Verenigd Koninkrijk en kwam daar op nummer twee binnen in de hitlijsten.

In Nederland piekte de track op nummer negen in de Top 40 en behaalt het sindsdien nog ieder jaar de NPO Radio 2 Top 2000. In de lijst van 2022 stond het nummer op de 1113e plek. De titel Chasing Pavements is een Engelse uitdrukking, wat letterlijk vertaald 'gebaande paden volgen' betekent. Het nummer gaat over een ruzie tussen Adele en haar toenmalige vriend, waarbij ze zich afvroeg of ze voor hem moest kiezen of haar eigen pad moest volgen.

Adele en Paul de Leeuw

Ter ondersteuning van haar debuutalbum ging de zangeres in 2008 op tournee door Europa en Noord-Amerika. Op 17 februari 2008 was een nog vrijwel onbekende Adele voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. Daar was ze te gast bij Paul de Leeuw in zijn programma Mooi! Weer De Leeuw, waar ze Chasing Pavements live zong.

Vijf maanden daarna trad ze voor het eerst op in Paradiso. Dit bleek nog maar het begin van haar succesvolle carrière: in de jaren daarna groeit de Britse zangeres uit tot een van de grootste popsterren ter wereld. Zo zong ze de soundtrack van de 23ste James Bond-film Skyfall, verkocht ze meer dan 100 miljoen albums en staat ze in 2022 met maar liefst vijftien noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Adele in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Adele vijftien keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Haar hoogste notering is Someone Like You op plek 209.

Ster advertentie
Ster advertentie