NPO Radio 2 Top 2000

David Bowies Wild Is The Wind is een eerbetoon aan Nina Simone

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. David Bowies Wild Is The Wind is een eerbetoon aan Nina Simone

Het is vandaag 8 jaar geleden dat David Bowie overleed. Ter ere hiervan duiken we in een van zijn 22 noteringen uit de NPO Radio 2 Top 2000 van 2023: Wild Is The Wind. Een nummer dat vele versies kent, maar de grootste bekendheid kreeg door Bowie.

David Bowie neemt in 1976 Wild Is The Wind op voor zijn album Station To Station. Het nummer is een cover van de versie van Nina Simone, die op haar beurt de versie van Johnny Mathis weer coverde.

Ontmoeting Nina Simone

Bowie ontmoet zangeres Nina Simone in de jaren 70, als beide artiesten door een benarde periode in hun leven gaan. Ze vinden steun in elkaar en houden contact. Bowie bewondert Simone enorm en geeft aan verbluft te zijn door haar stijl en manier van muziek maken. Haar versie van Wild Is The Wind laat zo’n dusdanig grote indruk achter dat hij besluit een eigen versie van het nummer te maken, als eerbetoon aan Simone.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Veelvuldig gecoverd

Simone brengt in 1966 een album uit getiteld Wild Is The Wind, met daarop het gelijknamige nummer. Deze versie is een cover van het origineel, wat gezongen wordt door Johnny Mathis. Hij brengt dit nummer uit voor de gelijknamige Amerikaanse dramafilm uit 1957. Het nummer wordt na Bowies versie nog talloze keren gecoverd, onder meer door George Michael. De versie van Bowie vinden we sinds 2016, het jaar dat hij overlijdt, steevast terug in de NPO Radio 2 Top 20000. In 2023 staat ‘ie op plek 904.

David Bowie in de NPO Radio 2 Top 2000

Bowie staat in 2023 met 22 noteringen in de lijst. Heroes is zijn hoogste notering op plek 24.

Ster advertentie
Ster advertentie