NPO Radio 2 Top 2000

Reageert Miley Cyrus in Flowers op Bruno Mars’ When I Was Your Man?

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Reageert Miley Cyrus in Flowers op Bruno Mars’ When I Was Your Man?

Begin dit jaar kondigde Miley Endless Summer Vacation aan, haar nieuwe album dat in maart is uitgekomen. Het voorproefje Flowers blijkt meteen een regelrechte hit en staat maar liefst 16 weken bovenaan de Nederlandse hitlijsten.

Miley Cyrus en Flowers staat in 2023 nieuw in de NPO Radio 2 Top 2000 op plek 952. Je hoort het nummer op donderdag 28 dec tussen 11:00 - 12:00 uur.

Beter dan jij

Flowers zou een sneer zijn naar ex-man Liam Hemsworth, bekend van zijn rollen in The Hunger Games en Harry Potter. Het stel heeft een jarenlange knipperlichtrelatie, maar besluit toch met elkaar in het huwelijksbootje te stappen. Tijdens de bruiloft van de twee in 2019 draagt Liam het nummer When I Was Your Man van Bruno Mars aan haar op.

Het huwelijk loopt na slechts een aantal maanden al op de klippen. In Flowers blikt Miley terug op de bewogen maanden die achter haar liggen en verwijst ze in het nummer bitter terug naar haar huwelijksdag. Als je de lyrics van Bruno Mars naast de tekst van Flowers legt, lijkt dat laatste nummer zin voor zin een antwoord te geven op het refrein van When I Was Your Man.

'I can hold my own hand'

Mars zingt in zijn nummer uit 2013 de volgende tekst: “I should have bought you flowers and held your hand”. “I can buy myself flowers, I can hold my own hand”, zingt Miley op haar beurt. Maar het blijft niet bij deze gelijkenis, Mars zingt: “Take you to every party 'cause all you wanted to do was dance”. Vervolgens lijkt de zangeres hier weer op te reageren met de tekst: “Talk to myself for hours, say things you don’t understand. I can take myself dancing”. Miley voegt nog wel een conclusie toe aan het nummer: "I can love myself better than you can."

De songtekst van het nummer is niet de enige manier waarop de zangeres haar onvrede met de acteur laat blijken. Zo brengt Miley het nummer uit op de verjaardag van Liam en draagt ze in de videoclip eenzelfde pak als haar ex deed tijdens de bruiloft.

Bekijk hieronder het nummer:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Volg de NPO Radio 2 Top 2000

De beste, leukste en mooiste liedjes ooit hoor je van 25 t/m 31 december in de Top 2000! Je volgt de lijst der lijsten via radio, tv en online. Bekijk de lijst van dit jaar.

Klik hier om de NPO Radio 2 Top 2000 van 2023 te bekijken

Ster advertentie
Ster advertentie