NPO Radio 2 Top 2000

Within Temptation covert Imagine Dragons' Radioactive

foto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Within Temptation covert Imagine Dragons' Radioactive

Jan-Willem en Jeroen strijken voor de laatste dag van de NPO Radio 2 Top 2000 stemweek neer in Culemborg. In Café Den Tollensteghe staat het wereldberoemde Within Temptation klaar om een cover én een nummer uit het eigen repertoire te spelen.

In een bomvol café trapt Within Temptation het optreden af met een eigen nummer. In 2022 staat de band maar liefst vijf keer in de lijst der lijsten. En om een van die noteringen nog even een boost te geven op de laatste dag van de stemweek, valt de keuze op Faster, een nummer over overleden mensen die na hun dood een nieuwe start maken als superheld. Hieronder hoor je de akoestische uitvoering van Within Temptation:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De symfonische rockband kiest voor een cover van een hit die frontvrouw Sharon Den Adel nauw aan het hart ligt. In 2013 neemt Within Temptation namelijk een eigen versie van Imagine Dragons’ Radioactive op voor The Q-Music Sessions. "Toen dit nummer uitkwam, was het best wel revolutionair qua sound. Ik werd gewoon verliefd op dat nummer", vertelt Sharon tegen Jeroen. "Ik vind die band gewoon helemaal geweldig. En die plaat is nog steeds wel echt wel één van mijn favorieten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie