NPO Radio 2 Top 2000

Within Temptation schreef een superheldenverhaal met Faster

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Within Temptation schreef een superheldenverhaal met Faster

Met Faster brengt Within Temptation in 2011 niet alleen een single uit, maar ook een heus stripboek. In een nieuwe aflevering van Top 2000 a gogo vertellen zangeres Sharon den Adel en gitarist Robert Westerholt over het project.

"We baseren onze liedjes altijd op verhalen, films of boeken", vertelt Westerholt over het ontstaan van Faster. "We dachten: het zou ook wel vet zijn om ons eigen verhaal te maken." En dus werkte Within Temptation samen met striptekenaar Romano Molenaar (die onder andere voor de Amerikaanse comicgigant Marvel werkte) aan een bijzondere release: een graphic novel rond The Unforgiving, het album waarvan Faster de eerste single was.

In Faster vertelt Within Temptation het verhaal van een team van superhelden, dat bestaat uit overleden mensen die na hun dood een nieuwe start maken als superheld. "Faster gaat over zo'n figuur, die weer wakker wordt na te zijn overleden en merkt dat hij nieuwe krachten heeft", vertelt Westerholt.

Wereld van illusies

Volgens frontvrouw Sharon den Adel gaat de tekst van Faster over het leven in een wereld die niet bestaat, een wereld van illusies. "Daar wil je eigenlijk zo snel mogelijk weer weg zijn, om weer in een echte wereld te kunnen leven", legt ze uit. "Ik vind het altijd een sensueel liedje, het is mysterieus.

"Ik vind het nog steeds een van de leukste dingen die we hebben gedaan", zegt de zangeres over het uitbrengen van het stripboek rond The Unforgiving. "Maar het was heel intens. Je bent ineens niet alleen bezig met het schrijven van de muziek en de teksten, maar je wordt ook nog eens bij dat boek betrokken."

Bekijk de volledige aflevering van Top 2000 a gogo hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Within Temptation in de NPO Radio 2 Top 2000

Faster is een van de vier noteringen van Within Temptation in de NPO Radio 2 Top 2000. In 2021 staat het nummer op 1047. De hoogste notering is voor Ice Queen op 159.

Ster advertentie
Ster advertentie