NPO Radio 2 Top 2000

Memories van Maroon 5 is doordrenkt met rouw

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Memories van Maroon 5 is doordrenkt met rouw

In 2021 brengt Amerikaanse band Maroon 5 Memories uit: een nummer dat aanvankelijk vrolijk klinkt, maar een verdrietig verhaal verschuilt.

Maroon 5 start in de jaren 90 en breekt in 2004 internationaal door met This Love. Tientallen hits en 20 jaar later is de band uit Los Angeles nog steeds een gevestigde naam in de wereld van de popmuziek. In 2021 brengen de mannen album Jordi uit. Het album zelf verbergt een verhaal, waar nummer Memories, dat ook op het album staat, dieper op ingaat.

Rouw

Frontman Adam Levine schrijft het nummer nadat zijn manager en beste vriend Jordan Feldstein overlijdt op 40-jarige leeftijd. "Ik zat in de luiers met deze man. En hij is recentelijk overleden, dus dit nummer kwam tot me op een interessant moment", vertelt hij in 2019 bij The Ellen DeGeneres Show. "Ik vulde de gaten met de juiste woorden waarvan ik dacht dat ze zouden passen bij de ervaring waar ik doorheen was gegaan. Het is erg zwaar. Ik heb nog nooit een nummer als dit gehad."

Toast

Het nummer is in feite een toast. Levine heft het glas op degenen die ons ontvallen zijn en de herinneringen die we aan hen overhouden. "Wat er ook gebeurt in de wereld om je heen, denk aan de mensen van wie je houdt en deel goede herinneringen. We schreven dit nummer om mensen samen te brengen", vertelt Levine in Memories (Made With Memories). Op zijn Twitterpagina vult hij dit aan: "Dit nummer is voor iedereen die verlies heeft meegemaakt. In andere woorden is dit nummer voor ons allemaal." De videoclip eindigt met de tekst 'For Jordi', een afsluitende ode aan zijn overleden manager en beste vriend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maroon 5 in de NPO Radio 2 Top 2000

Maroon 5 staat in 2023 met Memories in de lijst der lijsten. Het nummer staat op plek 622. Benieuwd naar het stijgen en dalen van nummers in de lijst? Check dan onze statistieken!

Ster advertentie
Ster advertentie