Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 13 mei 2023

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 13 mei 2023

za 13 mei 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: een bon gepakt? Nee joh, journalist Vincent Kouters heeft een ton gepakt en vertelt hoe iedereen dat kan doen. Het Bindend Studieadvies voor eerstejaars studenten wordt drastisch verlaagd. Hoognodig, volgens Joram van Velzen (LSVB). Maar studeren moet niet te makkelijk worden gemaakt, vindt Michiel Suijker (JOVD).

Tanya Commandeur schreef De Reus van Amsterdam, een boek over de 2.42 lange Albert Kramer. Hij reisde de wereld over, trad op in freakshows, keerde terug naar onze hoofdstad en werd vergeten. Tot nu. Ook in de Lage Landen barst het van de serieuze wildwest-liefhebbers, zoals de Belgische cowboy William-Junior Dougan. Fotograaf Bjorn Staps fotografeerde de Europese rodeo- en cowboy scene.

De Rotterdamse bruine kroeg sterft uit, maar is voor Feyenoorders nog steeds dé plek om samen te komen, vertellen fotograaf Otto Snoek en barvrouw Tamara de Winter. 25 jaar na de bouwfraude strijdt klokkenluider Ad Bos nog steeds voor erkenning. Zijn verhaal is nu te zien in het theater. Is het tijd voor dé revival van het Nationaal Songfestival? Journalist Lammert de Bruin en presentator Koos van Plateringen denken er verschillend over.

Tot slot is live muziek van NIKO, is het cabaret in handen van Ruud Smulders, Marcel Harteveld, Vera van Zelm, Owen Schumacher en Aron Elsta en is de column van Donny Ronny.