Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 20 mei 2023

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 20 mei 2023

za 20 mei 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: cult-voetbaltrainer Pieter de Jongh veroverde met steenkolenengels de Afrikaanse stadions. Koen van Santvoord schreef een boek over hem. Rotterdam wordt geteisterd door een golf van explosies. Leefbaar – fractievoorzitter Bart van Drunen en misdaadjournalist Koen Voskuil bespreken wie erachter zitten en wat de stad kan doen om het te stoppen. De 78-jarige Fred Horn bedacht meer dan 300 spellen en vertelt over zijn zoektocht naar de ene ultieme bordspel.

Socioloog Milio van de Kamp groeide op in armoede en vertelt over de impact daarvan. Bruce Springsteen treedt deze week op in ons land. Zanger Jaap Boots ontmoette The Boss eens op de Albert Cuyp en maakte daar een nummer over. Kiest Messi voor oliedollars of toch voor Camp Nou? Journalisten Joris Kooiman en Edwin Winkels over wie het meeste kans maakt om de wereldkampioen in te lijven. En in New York is de jacht op de rat geopend. Stadsecoloog Atze van der Goot bespreekt of dat hier ook nodig is en hoe we met de rat moeten omgaan.

Tot slot is er live muziek van Alamo Race Track, het cabaret in handen van Ruud Smulders, Kiki Schippers, Peter van Rooijen, Owen Schumacher en Aron Elstak.