Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 6 mei 2023

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 6 mei 2023

za 6 mei 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: VK-correspondent Lia van Beckhoven bespreekt alle tradities, rituelen en schandalen rond de kroning van Charles. AI, oftewel kunstmatige intelligentie, groeit snel. SP-Kamerlid Renske Leijten en D66-Kamerlid Hind Dekker-Abdulaziz bespreken de kansen én de gevaren.

Joost van der Werf dompelt zich voor zijn serie De Twaalfde Man onder in de Brabantse voetbalcultuur en vertelt ons of er meer is dan bier en worstenbroodjes. Predikant Martijn van Leerdam is net directeur van de roemruchte Pauluskerk in Rotterdam. Voor de daklozen die er komen wil hij zorgen én de barricade op.

37 jaar na zijn dood leeft de muziek van Groninger Ede Staal nog volop. Zijn zoon Jasper Staal en theatermaker Johannes Peetsma schetsen een portret van zijn leven. Ed Sheeran werd deze week vrijgesproken van plagiaat. Maar hoe zit dat nou met al die nummers die verdacht veel op elkaar lijken? Eindredacteur van 3voor12 Niels Aalberts spijkert ons bij.

Tot slot is er live muziek van Steffen Morrisson, cabaret van Kiki Schippers, Patrick Nederkoorn, Martijn Kardol, Aron Elstak en de column is van Lebbis.