Podcast - Spijkers met Koppen
Spijkers met Koppen live vanuit café The Florin in Utrecht met muziek, cultuur, cabaret en opvallend nieuws. Presentatie: Felix Meurders en Dolf Jansen.

Afleveringen

Uitzending van 28 maart 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten vertelt over de impact van het coronavirus. Danny Blind vertelt over zijn voetbalcarrière met filmmaker Bernard Krikke en Rayen Panday heeft zijn voorstelling 'Trigger' af moeten zeggen, hoe komt hij nu zijn dagen door?

Toen het RTL-avontuur van Twan Huys ten einde kwam begon de presentator te wandelen en hij schreef het boek 'Wandellust' en vertelt waar je de mooiste wandelingen in ons land kunt maken. Margot Ros, misschien ken je haar van Toren C, kreeg een ongeluk waardoor ze maar één ding per dag mocht doen, maar wat doe je dan? En we duiken in de geschiedenis van Suske en Wiske met Roelof de Vries en Koen Maas.

Tot slot zijn de columns van Patrick Nederkoorn en Stefan Pop en is het cabaret van Floris van Delft, Hanneke Drenth, Marcel Harteveld en Kiki Schippers..

Uitzending van 21 maart 2020

Spijkers met Koppen lanceerde vandaag de de ‘We Zullen Doorgaan-Challenge’, om heel Nederland te steunen in de onzekere tijd van het coronavirus. Diverse bekende Nederlanders zoals Jeangu Macrooy, Simone Kleinsma en Paul de Leeuw zingen het strijdlied ‘We Zullen Doorgaan'. Bekijk snel op onze Facebookpagina of onze Instagram de video van de challenge.

Verder in de uitzending: alles over de quarantaineclub van Leon Giessen, Rob Jetten vertelt over de gevolgen van het coronavirus en Monica Wesseling beantwoordt al je vragen over vogels. Kees Schaap en zijn zoon Mark Schaap over de documentaire 'When are you coming back, Kees', The Dutch Giant Olivier Richters schuift aan en vertelt over zijn acteercarrière en Domien Verschuuren en Bas Louissen vertellen wat het succes is van hun podcast Man Man Man en andere podcasts.

Tot slot is er cabaret door Aron Elstak, Patrick Nederkoorn, Hanneke Drenth en Kiki Schippers en zijn de columns van Wim Daniëls en Stefano Keizers..

Uitzending van 14 maart 2020

Het is vandaag een iets andere uitzending, door de aangescherpte maatregelen omtrent het coronavirus zitten wij in de studio van NPO Radio 2.

Met vandaag: waar komt de drang vandaan om zo fanatiek te gaan hamsteren? We vragen het aan psycholoog Martin Appelo. Filosoof Marli Huijer vertelt over de gevolgen van het coronavirus voor onze samenleving. N’Ketia Seedo is hard op weg om de nieuwe Dafne Schippers te worden, samen met haar coach Rogier Ummels vertelt ze over haar sport carrière.

Wil Gorter heeft meer dan 400 hoeden, je kunt ze bewonderen in haar hoedenmuseum in Andijk en aan tafel vertelt ze waar haar liefde voor hoeden vandaan komt. Marianne en Ronald Polderman zijn een blind echtpaar en vertellen hun verhaal en volgens Elbrich Fennema moeten we allemaal een moestuin beginnen, waarom? Dat legt ze je graag uit.

Tot slot is er cabaret door Aron Elstak, Hanneke Drenth en Marcel Harteveld en de columns zijn van Ivo Victoria en Stefan Pop..

Uitzending van 7 maart 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: alles over de rubriek 'Lezers helpen Lezers' met Inge van de Blink en Peter Grandia. Volgens Herre Kingma hebben we een landsdokter nodig, samen met Ted van Essen schuift hij aan.

Asieladvocaat Wil Eikelboom en Jasper van Dijk (SP) gaan met elkaar in gesprek over de schadevergoedingen die asielzoekers krijgen, omdat hun asielaanvraag te lang duurt. Bertus en Leen van de barbershop 'Schorem' uit Rotterdam vertellen over hun rocksterren bestaan.

We duiken met Tim de Mos de krochten van Scheveningen in en Marian Maleszka geeft een lesje oog-yoga en helpt je van je bril af. Willem Hooft vertelt over sitkiten en hoe hij, ondanks een dwarslaesie, het maximale uit het leven haalt.

Tot slot is er live muziek van Michelle David & The Gospel Sessions, is er cabaret door Tim Kamps, Roel Bloemen, Peter van Rooijen, Floris van Delft en Hanneke Drenth, zijn de columns van Stefano Keizers en Martijn Hillenius..

Uitzending van 29 februari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: René van Meurs over zijn nieuwe voorstelling 'Hunkert', Martin Visser vertelt wat de financiële gevolgen zijn van het coronavirus en Sebastiaan van de Water ging op zoek naar het voedsel van de toekomst.

Peter Teffer dook voor Follow The Money in de wereld van Donald Duck en wat de invloed van de Europese Comissie was op een special over Europa. Theatermaakster Laura van Dolron vertelt over haar voorstelling 'Wat we normaal nooit horen'.

Frank van Osch maakte de documentaire 'RK Veulpoepers BV' over de opkomst, het succes en de ondergang van De Veulpoepers. Daniël van Doorn en Evert van der Zouw vertellen over de wereld van Utrechtse Hooligans.

Tot slot is er live muziek van Nits, cabaret door Kiki Schippers, Patrick Nederkoorn, Hanneke Drenth en Oscar Kocken en de columns zijn van Emilio Guzman en Stefano Keizers..

Uitzending van 22 februari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: hoe het zit met het grote woningtekort in Nederland? Dat bespreken we met Henk Nijboer (PvdA) en Jessica van Eijs (D66). Documentairemaker John Appel schuift aan en vertelt over zijn documentaire “Once the Dust Settles”. De verhalen van mensen die een ramp of oorlog overleefden, in Amatrice, Tsjernobyl en Aleppo, staan centraal.
Advocaat en politicus Don Ceder over slachtoffers van seksuele uitbuiting. Jeroen van Merwijk schreef vorig jaar elke dag een lied in zijn bundel “Was volgend jaar maar vast voorbij”. Ook schuift voormalig wielrenner Thomas Dekker aan, hij gaat het theater in met “Tour de Legend”. 
In de televisieserie “Au Pairs” worden Gohar Hovanes, Leah Gerbers en Lily de Wit gevolgd. Zij gaan drie maanden aan het werk als au pair in Los Angeles. Acteur Abbie Chalgoum vertelt over zijn voorstelling “Ik blijf bij je”. Hierin neemt hij je mee in zijn leven met depressie.

Ook is er live muziek van The Kik. Er is cabaret door Aron Elstak, Oscar Kocken, Katinka Polderman en Kiki Schippers en de columns zijn van Martijn Hillenius en Stefan Pop..

Uitzending van 15 februari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: Steef de Jong en keizerin Elisabeth hebben meer gemeen dan je denkt, minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker over de extra beveiligde gevangenisafdeling in Leeuwarden en cyberpesten en de mannen van Rundfunk gaat het theater in.

Menno Bentveld neemt je mee 'Terug in het Wild' en vertelt je met welke dieren het na lange, magere jaren weer heel goed gaat, wereldartiest Sven Ratzke schuift aan en neemt je mee in de wereld van David Bowie.

Sjaak Polak schuift aan met schrijver Rick van Leeuwen om een voorproefje te geven van de biografie over de cultvoetballer en de finalisten van het Leids Cabaret festival zitten ook aan tafel.

Tot slot is er live muziek van Krezip, is er cabaret door Patrick Nederkoorn, Aron Elstak, Vera van Zelm en Kiki Schippers en zijn de columns van Stefano Keizers en Stefan Pop..

Uitzending van 8 februari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: alles over de Amerikaanse verkiezingen met Guus Valk, Dermatoloog Elsemieke Plasmeijer en Huib van Heest gaan in debat over het bijkleuren onder de zonnebank, en hoe het is om een relatie te hebben met de seriemoordenaar Hans van Z.? Daar vertelt Loes Leeman meer over.

Journaliste Nikke Sterkenburg weet alles van het radicale en extreem-rechtse activisme in Nederland. Patty Brard en Gordon gingen op zoek naar de eeuwige jeugd en vertellen je over hun nieuwe programma. Filmliefhebber? René Mioch, journalist en presentator, en Floortje Smit, filmrecensent, vertellen je meer over de Oscar-uitreiking van morgen. En tot slot alles over het NK-tegenwind-fietsen!

Tot slot is er live muziek van Stef Bos, cabaret door Patrick Nederkoorn, Marcel Harteveld, Aron Elstak en Hanneke Drenth en zijn de columns van Ivo Victoria en Emilio Guzman..

Uitzending van 1 februari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: kom je alles te weten over de Japanse kat met Japanoloog Maureen de Vries en gastconservator van de tentoonstelling 'Neko, de kat in de Japanse kunst', praat Sander van Hoorn je bij over de Brexit en vertelt toeristendokter Peter van Ommeren over zijn baan en wat hij zoal tegen komt.

Verder vertellen gingen Geertjan Lassche en Tijs van den Brink over hun reis naar Amerika, waar zij opzoek gingen naar christenen die op Trump stemmen. Nemen Suzanne Raes en Paul Schilperoord je mee terug in de tijd naar het verhaal over de auto voor de gewone man; de Volkswagen Kever.

Hannelore zat bij de sekte 'Gemeente Gods' en vertelt haar verhaal, schrijver Frank Krake schreef haar verhaal op en schuift ook aan. In de podcast 'De Man en de Maan' volgt Saar Slegers Marc Klein Wolt die in de ruimte wil onderzoeken wat er gebeurde na de oerknal, in deze race tegen de klok ziet hij zijn droom langzaam veranderen in een nachtmerrie.

Tot slot is er live muziek van Spinvis en Saartje van Camp, zijn de columns van Martijn Hillenius en Stefan Pop en is het cabaret van Roel Bloemen, Tim Kamps, Oscar Kocken en Hanneke Drenth..

Uitzending van 25 januari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: speelt Vera Kooper een stuk van Beethoven en vertelt Floris Kortie waarom dit jaar hét jaar van Beethoven is. Praten VVD-kamerlid Judith Tielen en PvdA-kamerlid Henk Nijboer over de adviezen van de commissie-Borstlap.

Henri Beunders neemt je mee in de wereld van tattoos in zijn nieuwe boek 'Optocht der Tattoos' en infectioloog Eric Snijder vertelt je alles over het coronavirus en of het virus ook naar ons land komt. Schrijver Alex Boogers ging met zijn zoon op reis naar Amerika om naar sporen van zijn held Bruce Lee te zoeken, aan tafel vertelt hij over de zoektocht.

Annabel Broer van de Jonge Democraten gaat in debat met Hielke Onnink, voorzitter van het CDJA, over drugs en verder geven Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg; oftewel het duo De Fransse Eijkel een voorproefje van hun subtropische theatershow.

Tot slot laat Frank Boeijen nieuwe muziek horen, is er cabaret van Kiki Schippers, Tim Kamps, Vera van Zelm en Hanneke Drenth en zijn de columns van Stefano Keizers en Stefan Pop..

Uitzending van 18 januari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: moet de maximumstraf verhoogd worden bij een veroordeling voor doodslag? Advocaat Gerald Roethof is onder andere de advocaat van Jos B. en reageert. Vervang de bijstand voor de basisbaan, Judith Tielen (VVD) en Jasper van Dijk (SP) reageren op dit plan.

De spaarrente verdwijnt langzaam, maar wat moeten we dan doen met ons spaargeld? Janneke Willemse schreef het boek: Blondjes Beleggen Beter en geeft advies. Frank Evenblij en Leo Alkemade over het succes van hun cluppie Willem II.

Het boegbeeld van Heel Holland Bakt, Janny van der Heijden brengt maar twee liefst kookboeken tegelijkertijd uit en geeft aan tafel kooktips. Rien de Jong over zijn hulp aan vluchtelingen op Lesbos en Mark van Wonderen vertelt welke treurige plekken in Nederland een bezoekje waard zijn.

Tot slot is er live muziek van Leoni Jansen, zijn de columns van Emilio Guzman en Martijn Hillenius en is er cabaret door Kiki Schippers, Aron Elstak en Hanneke Drenth..

Uitzending van 11 januari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: Diederik Kreike en Ayrton Fraenk vertellen je wat voor gerechten je allemaal kunt bereiden voor je huisdier in het tv-programma 'Koken met Konijnen'. In de avond van 2 september 1998 vond een roofmoord plaats in een villa in Arnhem, de daders werd opgepakt en veroordeeld. Maar daar stopt het verhaal niet. Joost van Wijk en André Nelis komen met nieuwe feiten en vertellen over de zaak.

Hans Jaap Melissen praat je bij over de situatie in Iran, en of het eigenlijk wel goed gaat komen. Over ruim een week begint de eerste grand slam van het tennisjaar; de Australian Open. Marcella Mesker geeft antwoord op de vraag of er überhaupt wel getennist kan worden door de vuurzeeën en rookwolken.

Toen Nora Akachar vanuit Marokko naar Nederland kwam werd ze geconfronteerd met een enorm cultuurverschil. Samen met Amal van Caem begon ze een Facebook pagina 'Trauma's van Nora'. Ze vertellen over hun trauma's en wat het succes achter de pagina is. Het aantal meldingen van verwarde personen stijgt en dat terwijl de wetgeving voor gedwongen psychiatrische hulp is versoepeld. Karlijn Roex spreekt haar zorgen uit en gaat in gesprek met Adger Hondius.

Er komt voor het eerst een volledig Nederlandse Netflix Original aan: Ares. Producten Pieter Kuijpers en regisseur Michiel ten Torn geven alvast een een voorproefje van de horrorserie.

Tot slot is er muziek van Jonathan Jeremiah en Amsterdam Sinfonietta, cabaret door Roel Bloemen, Tim Kamps, Katinka Polderman en Kiki Schippers en zijn de columns van Martijn Hillenius en Ivo Victoria..

Uitzending van 4 januari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: Hoeveel poten heeft een octopus? Of zijn het überhaupt wel poten? Ben je fan van pubquizzen, dan moet je extra opletten. Flip van Doorn en Jonah Kahn schreven een boek vol nuttelozen feiten. Sinan Can ging op zoek naar de wortels van de radicale islam, aan tafel vertelt hij over zijn zoektocht.

Een nieuw jaar betekent goede voornemens voor veel mensen, maar hoe kun je er echt voor zorgen dat 2020 een succesvol jaar wordt? Daan Roovers vertelt het je. Om nog even in de goede voornemens te blijven vertelt Wouter Cornet over afvallen, hij schreef een boek over zijn strijd tegen overtollige kilo's.

Het gaat steeds beter met de wereld, tenminste als we Charles Groenhuijsen mogen geloven. Charles zorgt voor een berg positiviteit in The Florin. Je t'aime... moi non plus, naast positiviteit ook romantiek in het café. Marco Raaphorst en Rudolf Hecke vertellen het verhaal achter het nummer. Eveline van Wanrooij brengt een ode aan de hulpverlener, want die moeten volgens haar veel meer in het zonnetje worden gezet.

Tot slot is er live muziek van JB Meijers, cabaret door Roel Bloemen, Tim Kamps en Hanneke Drenth en zijn de columns van Ivo Victoria en Wim Daniëls..

Uitzending van 21 december 2019

Vandaag in Spijkers met Koppen: De rock 'n roll band Wimpie & De Domino's ging op tournee, Dieuwertje Blok ging mee en maakte de roadmovie over de band. Dieuwertje schuift aan met bandleden Anita en Bonny. Raoul Heertje reisde terug naar het land waar hij na de middelbare school naartoe verhuisde: Israël en maakte de acht-delige serie 'Het Israël van Heertje en Bromet'.

Waarom houden we zo van series bingewatchen? En heeft het ook nadelen? Cultuur- en mediawetenschapper Dan Hassler-Forest vertelt hoe het kan dat de manier van series en films kijken drastisch veranderd is. De boeren zijn boos. Melkveehouder en voorzitter van LTO Noord Dirk Bruins en boerin Eline Vedder uit Ruinerwold blikken terug op de protesten van deze week.

Vanavond is het zo ver, het gevecht van het jaar: Badr Hari tegen Rico Verhoeven. Leon Verdonschot en Esther Schouten schuiven aan en blikken vooruit. Waarom dronk oom Wim zich dood? Dat vraagt Michiel Eijsbouts zich al jaren af, hij ging op zoek naar het antwoord in de podcast 'Een nijlpaard kon lachen', aan tafel geeft hij een voorproefje. Django Wagner is helemaal klaar voor kerst en zingt een kerst medley in het café.

Tot slot is er live muziek van Judy Blank, cabaret door Tim Kamps, Roel Bloemen, Patrick Nederkoorn en Hanneke Drenth en de columns zijn van Ivo Victoria en Emilio Guzman.

Uitzending van 14 december 2019

Vandaag in Spijkers met Koppen: Tweede Kamerlid Kees Verhoeven (D66) en Anne Mulder (VVD) praten je bij over de overwinning van Boris Johnson. Gezondheidseconoom Wim Groot over het grote aanbod zorgverzekeraars en hij vertelt waar je op moet letten bij het kiezen van een verzekering. Marcel Hensema zet 'Alles in de Hens' in zijn nieuwe voorstelling, hij geeft alvast een voorproefje van zijn onemanshow.

Urban explorer Bob Thissen neemt je mee in zijn nieuwe fotoboek 'Exploring the Unbeaten Path'. 'Eeuwig op de vlucht. Frank Kramer, een toevalstreffersleven', Philip Kooke schreef een boek over voetballer, presentator en commentator Frank Kramer, beide heren schuiven aan.

Journalist Rhijja Jansen ontdekte dat niet alle verzorgers van haar opa zich even netjes gedragen en vertelt hoe ze daar achter kwam. Jacqueline van Lieshout is ontwijncoach en geeft tips voor een alchohol vrij leven.

Tot slot treedt Her Majesty live op, is er cabaret door Oscar Kocken, Katinka Polderman, Kiki Schippers en Hanneke Drenth en zijn de columns van Stefan Pop en Martijn Hillenius..

Uitzending van 30 november 2019

Vandaag in Spijkers met Koppen: Pim Kiderlen was de eerste Nederlands kampioen wielrennen. Journalist Erik van Lakerveld schreef een boek over de onbekende wielerheld en vertelt over de monstertocht van Kiderlen uit 1885. Wat is er aan de hand bij de politie? We vragen het aan Liesbeth Maas, politiechef van Utrecht.

Het is bijna 2020, dus we laten bijna de muzikale jaren tien achter ons. De podcast Wereldhit vertelt de verhalen van vijf Nederlandse artiesten die wisten door te breken in het buitenland, makers Atze de Vrieze en Roosmarijn Reijmer schuiven aan. Het boek 'IJsmeester, mannen achter de schermen van de Elfstedentocht' vertelt het verhaal achter 'De Tocht der Tochten', schrijver Bas Sleeuwenhoek en oud-voorzitter van de Elfstedentocht Henk Kroes geven een voorproefje.

Tekstschrijver Jan Boerstoel komt met een boek waarin de hoogtepunten uit zijn 50-jarige oeuvre zijn gebundeld, aan tafel blikt hij samen met Dolf terug op de afgelopen jaren. Andere Tijden duikt in het verleden van de Nederlands-Molukse band Massada, Massada-fan Rocky Tuhuteru en zanger Johnny Manuhutu halen herinneringen op. Hoe mooi is Twente? Over die vraag praten CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, cabaretier André Manuel en bedenker van het boek "Hoe mooi is Twente wel niet" Gijs Eijsink.

Tot slot is er live muziek van Helge en Marnix Emanuel, cabaret door Roel Bloemen, Tim Kamps, Aron Elstak, Floris van Delft en Hanneke Drenth en de columns zijn van Ivo Victoria en Martijn Hillenius..

Uitzending van 23 november 2019

Vandaag in Spijkers met Koppen: Joris van Zandvoort, Kees de Bruin en Tuğrul Çirakoğlu zijn vloggers en nemen je mee in hun dagelijkse leven. Ongewenste, irritante telefoontjes, iedereen wordt wel eens gebeld of ze geld willen doneren aan het goede doel, Mona Keijzer van Economische Zaken en Milieu wil dit soort telefoontjes gaan verbieden.

Correspondent Tim de Wit heeft het druk; de Brexit, Prins Andrew en de aankomende verkiezingen, hij praat ons bij over de stand van zaken in Engeland. De droomvakantie van Jan en Alie van Ommen veranderde in een nachtmerrie toen de boot waar zij op zaten zonk. Vijf jaar later is er het boek 'Zeetijd', het echtpaar vertelt aan tafel hun verhaal.

Dik zijn en armoede leidt tot schaamte en isolement, in de theatervoorstelling 'Vetarm' doen bewoners van Amsterdam Noord hun verhaal, regisseur Saskia Huybrechtse en spelers Tineke Veuger en Marjon Melissen vertellen over de voorstelling. Een oplossing voor de problemen in Hongkong lijkt ver weg, Chinadeskundige Fred Sengers was deze week nog in Hongkong en praat je bij.

In het boek 'Vanaf de Vluchtstrook' vertellen diverse schrijvers hoe zij probeerden hun rijbewijs te halen, Stella Bergsma en Aafke Romeijn vertellen hoe zij het felbegeerde roze papiertje hebben bemachtigd.

Tot slot is er live muziek van Ellen ten Damme, cabaret door Aron Elstak, Roel Bloemen, Vera van Zelm en Hanneke Drenth en zijn de columns van Stefano Keizers en Stefan Pop..

Uitzending van 16 november 2019

Vandaag in Spijkers met Koppen: stikstofhoogleraar Jan Willem Erisman reageert op de stikstofplannen van het kabinet. Wekelijks schrijft Dion van Meel over de kelder van het amateurvoetbal, de mooiste odes komen samen in 'Ode aan De Kelderklasse'. Jaap van Reesema en Sander Schimmelpenninck bespreken hun leven in 'De Zelfspotpodcast' en delen het ook aan tafel.

Het regent getallen in ons dagelijks leven, Ionica Smeets legt je uit hoe getallen je helpen om de wereld beter te begrijpen. Hoe is het om suïcidaal te zijn? Journalist Maarten Dallinga bespreekt het in zijn podcast 'Verstrikt', Ton Baakman verloor zijn moeder aan zelfdoding, beide mannen praten met Felix over het onderwerp.

Vroeger waren er in Oost-Groningen overal sekshuizen, maar waar zijn die nu allemaal gebleven? Eva Houtsma van de serie Typisch maakte een podcast over het veranderende landschap in de seksindustrie en schuift aan met barvrouw Frida en Natascha. Volgende week is de Dutch Comic Con, we blikken alvast vooruit.

Tot slot treedt Van Dik Hout live op, iser cabaret door Oscar Kocken, Patrick Nederkoorn, Vera van Zelm en Hanneke Drenth en zijn de columns van Stefan Pop en Martijn Hillenius..

Uitzending van 9 november 2019

Vandaag in Spijkers met Koppen: belangrijke medische gegevens moeten beter beschikbaar zijn voor artsen in het geval van spoedzorg. Minister Bruno Bruins van Medische Zorg vertelt wat dit betekent voor de privacy van patiënten. Daarnaast heeft Bruins een oplossing gevonden voor het pillentekort en reageert hij op de hoge parkeerkosten bij ziekenhuizen.

Ajax gaat volgend jaar op trainingskamp in Qatar, Freek de Jong vindt het belachelijk en gaat er over in debat met Joost Alferink, die jarenlang voor de Qatar Foundation werkte. Ingeborg Beugel laat in de documentaire 'Hotel Athene' de gevolgen van de Griekse crisis zien.

Drank, drugs en een hoop pech, het kostte tennisser Paul Dogger zijn carrière. Peter Zangtingh schreef een boek over het leven van de oud-tennisser. Regisseur Dirk Jan Roeleven maakte een Andere Tijden-aflevering over het imago van DAF, samen met coureur David van Lennep schuift hij aan.

Jitske Kramer neemt je in haar boek 'Voodoo, op reis naar jezelf via eeuwenoude rituelen' mee naar Togo en ze deelt haar verwondering. 'De Film als een Kroket' is een podcast over bekende en onbekende Nederlandse filmklassiekers, makers Adeline van Lier en haar dochter Max Mijs Brouwer geven een voorproefje.

Tot slot treden de Nederpop All Stars met Henk Westbroek op, is er cabaret door Roel Bloemen, Katinka Polderman en Aron Elstak en zijn columns van Emilio Guzman en Stefan Pop..

Uitzending van 2 november 2019

We zijn in Nederland massaal aan het staken, waarom zijn we op zoveel ontevreden, Andre van Hoorn docent Economie aan de Universiteit Twente en Guido Jansen van de Radboud Universiteit praten erover. Lévi Weemoedt vertelt over zijn nieuwe dichtbundel 'Gezondheid'. Frank Heinen ging op zoek naar de verhalen van vergeten voetballers en schreef het boek 'Buiten de Lijnen'.

Een groep vrouwelijke Syriëgangers dient een kortgeding in tegen de Nederlandse Staat, Brenda Stoter Boscolo vertelt het verhaal van deze vrouwen. Judith Ros heeft autisme en neemt ons mee in haar leven. De Groningse band The Kittyhawk Bomber Billies zijn ontdekt door een Russisch platenlabel en gaat na dertig jaar weer optreden en we bespreken de finale van het WK rugby met Tessa Veldhuis en Bart Wieringa.

Tot slot is er live muziek van Trijntje Oosterhuis en is er cabaret door Patrick Nederkoorn, Katinka Polderman, Marcel Harteveld en Hanneke Drenth en zijn de columns van Stefano Keizers en Martijn Hillenius..