Podcast - Spijkers met Koppen
Spijkers met Koppen live vanuit café The Florin in Utrecht met muziek, cultuur, cabaret en opvallend nieuws. Presentatie: Felix Meurders en Dolf Jansen.

Afleveringen

De uitzending van 28 november 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen:
Cabaretier Anne Neuteboom vertelt over haar uitgestelde voorstelling en andere desillusies. Minister Ank Bijleveld vertelt over het Land Information Manoeuvre Centre en de NAVO.

Onderzoeksjournalist Stefan Vermeulen weet alles over de Hema en ex-crimineel Mason Ramdhan en Britt Veenman van Stichting Exodus vertellen hoe je vanuit de criminaliteit weer terugkeert in de maatschappij.

Freek van Duin liet zich niet door de zieke van Duchenne tegenhouden bij het schrijven van zijn kinderboek 'Ziep Rolstoel Toverpaard' en singer-songwriter Tim Knol maakte er een soundtrack voor.

Eddy van der Ley schreef een boek over Gertjan Verbeek, beiden schuiven aan en Jacqueline Kerkhof legt het belang van klankkasten met een Zuid-Nederlandse tongval uit.

Tot slot is er live muziek van Spinvis, cabaret door Patrick Nederkoorn, Aron Elstak, Vera van Zelm en Hanneke Drenth en zijn de columns van Merijn Scholten en Ivo Victoria.

Volg Spijkers met Koppen op:
Instagram: www.instagram.com/spijkersbnnvara
Facebook: www.facebook.com/spijkersmetkoppen

De uitzending van 21 november 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen:

Hans Polderman is bezig met een bijzondere missie: hij rent alle 1859 straten van Arnhem af en Stéphane Alonso vertelt over de invloed van Hongarije en Polen op de EU.

Pacelle van Goethem vertelt hoe je als aardig mens toch je zin kunt krijgen en Lilianne Ploumen over haar boek 'De Deur naar de Macht'.

Staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis over gezondheid in coronatijd, Bas van Oort dook in de Nederlandse schaatsgekte over de grens en hoe is het leven als Amsterdammer op een Achterhoekse boerderij? Irene van Aart vertelt het je.

Tot slot is er live muziek van DeWolff, de columns zijn van Stefan Pop en Martijn Hillenius en er is cabaret door Vera van Zelm, Kiki Schippers, Hanneke Drenth en Marcel Harteveld.

Volg Spijkers met Koppen op:
Instagram: www.instagram.com/spijkersbnnvara
Facebook: www.facebook.com/spijkersmetkoppen

De uitzending van 14 november 2020

De allerlaatste aflevering van onze podcast ‘In De Kop Van’ staat online, in deze aflevering gaat Aron Elstak in gesprek met zijn grote inspiratiebron Sanne Wallis de Vries.

Vandaag in Spijkers met Koppen:

Ellen van Slagmaat en Abbie Vandivere over de eerste solo-expositie van Bob Ross in Museum MORE. Sylvana Simons over het partijprogramma van BIJ1. Bart Eysink Smeets brengt een steen vanuit Borger naar zijn ‘geboorteplek’ Åland.

Hieke Wienke Jans vertelt over echte Nederlandse moordwijven en Maud Sintenie geeft een kijkje in de wereld van jonge, vrouwelijke kistdragers

Jelle Reumer gaat in debat met Ralf Bodelier over overbevolking en Jan Heemskerk over zijn zelfhulpboek tegen piekeren: ‘Stoppen met Tobben’

Tot slot: live muziek van Goldkimono, columns van Merijn Scholten en Stefan Pop en cabaret door Hanneke Drenth, Roel Bloemen, Tim Kamps en Vera van Zelm.

Volg Spijkers met Koppen op:
Instagram: www.instagram.com/spijkersbnnvara
Facebook: www.facebook.com/spijkersmetkoppen

De uitzending van 7 november 2020

Psstt, aflevering 5 van onze podcast 'In De Kop Van' staat online, in deze aflevering mag Kiki Schippers álles vragen aan de enige echte Paul de Leeuw.

Vandaag in Spijkers met Koppen:

André Rouvoet vertelt over de huidige stand van zaken bij de GGD, Sadet Karabulut (SP) en Sjoerd Sjoerdsma (D66) bespreken de gevolgen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen voor Nederland.

Historici Gert-Jan Johannes en Inger Leemans schreven het boek De Vliegerende Hollander en Corinne van der Velden over de jaren '90. Lisa Bom en haar vader Jan maakten een podcast over de Watersnoodramp.

Oud-columniste Carrie schreef een pleidooi om Leefbaar Rotterdam-politica Tanya Hoogwerf in de gemeentepolitiek te houden en schoorsteenveger Joop van Leeuwen vertelt over zijn imposante carrière.

Tot slot is er live muziek van Lakshmi, cabaret door Aron Elstak, Peter van Rooijen, Marcel Harteveld en Hanneke Drenth en de columns zijn van Martijn Hillenius en Merijn Scholten.

Volg Spijkers met Koppen op:
Instagram: www.instagram.com/spijkersbnnvara
Facebook: www.facebook.com/spijkersmetkoppen

De uitzending van 31 oktober 2020

Taakcoach Buffi Duberman over de Amerikaanse verkiezingen, Lodewijk Asscher over het verkiezingsprogramma van de PvdA. Hoe is het om de wereld rond te fietsen? Dat deed Marica van der Meer en alles over de kartcarrière van de 12-jarige René Lammers.
Verder: hoe kijken Amerikaanse jongeren tegen de verkiezingen aan? Rosa Da Silva over haar debuutvoorstelling, uroloog Nader Naderi leest voor uit het boek “De Penis, handleiding voor de eigenaren” en muziek van Ruben Annink.

De uitzending van 24 oktober 2020

Officier van justitie, Disa Jironet, pleit voor meer mededogen, we komen te weten of chocolade helpt tegen hoesten, Roué Verveer vertelt alles over geluk, we maken ons op voor het zinderende slotstuk van de Giro d'Italia Verder: alles over de koning van Thailand, we gaan terug naar de vroege jaren ’70, Eva Eikhout over ‘Weet wat je date’ en muziek van Marlijn.

De uitzending van 17 oktober 2020

In deze uitzending leer Dennis van den Brink je sokken breien, de clubarts van Feyenoord, Casper van Eijck, over de corona-aanpak van de Eredivise. Ook brengen we varkens naar het schavot met historicus Bart Gielen en de podcast “Oorlog in je lichaam” met Hans Jaap Melissen en Sigrid Deters. Verder: Sander Smale en Tatjana Wehrmann over de podcast “De Witte Stok”, de voordelen van een gedeeltelijke lockdown met econoom Arnoud Boot, fotograaf Sabine Rovers is gefascineerd door Cowboy Kees en muziek van Joe Buck!

Cabaret van Kiki Schippers, Peter van Rooijen en Hanneke Drenth en columns van Ivo Victoria en Stefan Pop.

De uitzending van 10 oktober 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: €10.000 voor iedere 18-jarige: Hilde Wendel (JOVD) en Sabine Scharwachter (DWARS) gaan hierover in debat. Ap Dijksterhuis leidt ons door deze moeilijke tijden heen en fotograaf Otto Kalkhoven ging op zoek naar mannenschuurtjes.

Terrorismedeskundige Bibi van Ginkel over het gevangenschap van Nederlandse IS-vrouwen in Noordoost Syrië. Hoe overleef je de groepsapp van je werk en hoe begin je een zakelijke mail? Japke-d. Bouma heeft de antwoorden voor je.

Regisseur Luuk Bouwman geeft een voorproefje van zijn documentaire 'Allen tegen Allen' en Martijn Koning en Sander van Opzeeland over hun 'Knorrepodcast'.

Tot slot is er live muziek van Ed Struijlaart, cabaret door Hanneke Drenth, Kiki Schippers en Patrick Nederkoorn en de columns Stefano Keizers en Martijn Hillenius.

De uitzending van 3 oktober 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: Hanneke Wetzer zit bij ons aan tafel met haar bijzondere lockdownbuddy en DENK-fractieleider Farid Azarkan over de coronamaatregelen van het kabinet.

Diederik Jekel geeft een voorproefje van zijn voorstelling 'Orde in de Chaos' en Andreas Voss van het OMT geeft antwoord op de vraag; waarom is het voor Nederlanders moeilijk om zich aan de maatregelen van het kabinet te houden?

CPNB-directeur Eveline Aendekerk en hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell gaan in debat over de Kinderboekenweekactie met McDonald’s. Jet Bussemaker, voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving wil de gezondheidsverschillen tussen arm en rijk aanpakken en culinair journalist en alleseter Joël Broekaert wil Nederland beter leren proeven.

Tot slot is er live muziek van Roxeanne Hazes, cabaret door Kiki Schippers, Aron Elstak, Peter van Rooijen, Tim Kamps en Floris van Delft en de columns zijn van Merijn Scholten en Emilio Guzman.

De uitzending van 26 september 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: Kasper van der Laan over zijn voorstelling 'De weg naar SuccesGeluk' en Europarlementariërs Tineke Strik van GroenLinks en Jeroen Lenaers van het CDA gaan in gesprek over het het nieuwe EU-migratiepact.

Dieuwertje Heuvelings geeft je een kijkje achter de schermen van Spotify. En, heeft Boris Johnson er nog wel zin in? Correspondent Patrick van IJzendoorn vertelt het.

Baudewijn Odé weet hoe waterwantsen klinken. Tom Ludwig van GroenLinks en Marcel Thijssen van het CDA gaan in debat over de stikstofproblematiek in Brabant. Sterrin Smalbrugge en 'Basje' leren je alles over de wereld van de slang.

Tot slot is er live muziek van Blackbird, cabaret door Kiki Schippers, Hanneke Drenth, Patrick Nederkoorn, Aron Elstak en Floris van Delft en zijn de columns van Martijn Hillenius en Emilio Guzman.

De uitzending van 19 september 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: Peter van der Heiden vertelt over de meest opzienbarende bewoners van het Witte Huis en CDA-kamerlid Evert-Jan Slootweg en SP-kamerlid Mahir Alkaya blikken terug op Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen.

Anesthesioloog Audrey Beckers wil het stigma rond verslaafde artsen doorbreken en Sophie van Winden en Eva Marie de Waal duiken in het leven van Marlene Dietrich.

Nederlanders komen er niet al te best vanaf in de Engelse taal, waarom? Dat legt taaljournalist Gaston Dorren uit. In 'Van tienermoeder naar zakenvrouw', beschrijft Tara Boxman hoe ze zich als jonge ouder aan de Jehova-gemeenschap ontworstelde en Jeanine Cronie en Stephen Hodes vertellen over de magie van typemachines.

Tot slot is er live muziek van Ilse DeLange, cabaret door Hanneke Drenth, Roel Bloemen, Marcel Harteveld en Tim Kamps en zijn de columns van Merijn Scholten en Stefan Pop.

De uitzending van 12 september 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: de Tour de France leeft een stuk minder dan andere jaren, Guuz Hoogaerts en Bert Wagendorp brengen daar verandering in. Luister onze speciale Tour-lijst op het Spotify-account van Spijkers met Koppen.

Rien de Jong en Abdeluheb Choho, voorzitter van Vluchtelingenwerk Nederland, over de situatie in kamp Moria op Lesbos. D66-kamerlid Jan Paternotte en Freya Chiappino, vice-voorzittter van de LSVB, over de kwaliteit van digitaal onderwijs.

Dick van den Toorn over zijn voorstelling 'De wonderbaarlijke wereld van Boudewijn Büch' en in 'Grote Vragen' gaat presentator en wetenschapsjournalist Rob van Hattum op pad met acht toponderzoekers.

In het boek 'Solo' staat oorlogskind en Olympiër, Solomon Bockarie centraal en taalkundige Mark Dingemanse weet hoe je wereldwijd kippen kunt verjagen.

Tot slot is er live muziek van Voltage, cabaret door Hanneke Drenth, Kiki Schippers, Peter van Rooijen en Marcel Harteveld en de columns zijn van Stefano Keizers en Ivo Victoria.

De uitzending van 5 september 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: hoe ga je om met een kuch-tic in coronatijd? Alles over blootfoto's, Jan Schoenmaker was 20 jaar wijkagent op de tippelzone en hoe kijkt Hans Brul terug op een half jaar corona?

Verder vertelt Emile Roemer over de positie van arbeidsmigranten, leert Juul Steyn denken als een vis en vertellen Astrid Janse en Désirée Kranenburg over de zwaarste roeiwedstrijd ter wereld.

Tot slot is er cabaret door Roel Bloemen, Peter van Rooijen, Marcel Harteveld, Floris van Delft en Hanneke Drenth, een column van Merijn Scholten en treedt Davina Michelle live op.

De leukste momenten van het afgelopen jaar Spijkers met Koppen

Spijkers met Koppen is weer terug! Om alvast in de stemming te komen hoor je in deze uitzending de beste, leukste en grappigste momenten van het afgelopen jaar Spijkers met Koppen.

Volgende week zaterdag hoor je ons weer als vanouds vanuit The Florin in Utrecht. Wil je erbij zijn? Dat kan! Een ticket is verplicht en we hebben een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Boek je ticket op: tickets.bnnvara.nl

Zomerspijkers: Nadia Moussaid

We sluiten een fantastisch seizoen Zomerspijkers af met Nadia Moussaid. Dolf praat twee uur lang met Nadia over haar favoriete muziek en de verhalen achter haar nummers.

Verder zijn de columns van Stefan Pop en Patrick Nederkoorn en brengt Kiki Schippers een ode aan Nadia Moussaid.

Zomerspijkers: Martin Koolhoven

Van de stranden van Jamaica, tot de kust van Scheveningen, en van Bob Fosko tot Britney Spears, je vindt het allemaal in de playlist van filmregisseur Martin Koolhoven. Met Dolf praat hij twee uur lang over de verhalen achter zijn favoriete muziek.

Verder zingt Aron Elstak een lied over 125 jaar cabaret, is er een column van Stefano Keizers en brengt Kiki Schippers een ode aan Martin.

Zomerspijkers: Rayen Panday

Michael Jackson, Juan Luis Guerra en Eric van Sauers. Dat, en veel meer staat op de playlist van Rayen Panday. Dolf Jansen is weer terug en de twee cabaretiers praten over de favoriete muziek van Rayen.

Verder: zijn er columns door Martijn Hillenius en Stefan Pop en brengt Marcel Harteveld een ode aan Rayen.

Zomerspijkers: Fidan Ekiz

Van Mustafa Sandal tot Lee Towers, het staat allemaal op de playlist van Fidan Ekiz. Twee uur lang bepaalt Fidan de muziek op NPO Radio 2 en praat ze met Frank Evenblij over de verhalen achter haar favorieten.

Verder zijn er een columns door Martijn Hillenius en Aron Elstak en Marcel Harteveld brengt een ode aan Fidan.

Zomerspijkers: Harrie Jekkers

De enige echte Harrie Jekkers is deze uitzending te gast bij Zomerspijkers. Frank Evenblij vraagt de zanger, cabaretier én Hagenees het hemd van het lijf over zijn favoriete muziek en vooral de verhalen achter de nummers.

Verder is er een column van Oscar Kocken, zingt Kiki Schippers een lied en brengt Marcel Harteveld een ode aan Harrie.

Zomerspijkers: Stef Bos

The Waterboys, The White Plains en ook Raymond van het Groenewoud. Het staat allemaal op de playlist van Stef Bos. De komende twee uur praat Dolf met Stef over zijn favoriete nummers en de verhalen erachter. Stef kruipt zelf ook nog even achter de piano en speelt zijn nieuwe nummer 'De weg die je niet kent'.

Tot slot is er cabaret door Marcel Harteveld, is de column van Ivo Victoria en brengt Aron Elstak een ode aan Stef.

Zomerspijkers: Edsilia Rombley

Het is vandaag een Zomerspijkers vol seks, drugs en heel veél soul! Edsilia Rombley bepaalt twee uur lang de muziek op NPO Radio 2, vertelt de verhalen achter haar favoriete nummers en danst en zingt er op los.

Verder hoor je een column van Vera van Zelm, zingt Aron Elstak een lied en brengt Anne van Rijn een ode aan Edsilia.

Zomerspijkers: Jeroen van Merwijk

Kunstenaar, cabaretier, liedjesschrijver Jeroen van Merwijk is onze eregast deze uitzending. Dolf praat met vriend en collega Jeroen over zijn jeugd, ziek zijn en ze praten over het vak. Daarnaast vertelt Jeroen de verhalen achter zijn favoriete nummers.

Tot slot hoor je een column van Stefano Keizers, zingt Kiki Schippers een lied en brengt Marcel Harteveld een ode aan Jeroen.

Zomerspijkers: Jurgen van den Berg

The Rolling Stones en Donna Summer, maar ook Tino Martin. In deze uitzending hoor je de playlist van Jurgen van den Berg, en vertelt hij het verhaal achter zijn favoriete nummers.

Zomerspijkers: Dione de Graaff

Vandaag in Zomerspijkers: van Randy Newman tot Berry en van Madonna tot Nits: het staat allemaal in de playlist van Dione de Graaff. Over het verhaal achter haar favoriete nummers praat ze de komende twee uur met Dolf Jansen.

Ben je benieuwd naar de hele playlist van Dione? Je vindt alle nummers ook op de Spotify-pagina van Zomerspijkers.

Verder hoor je een column van Stefan Pop, zingt Marcel Harteveld een lied en brengt Kiki Schippers een ode aan Dione.

Uitzending van 6 juni 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: praten we met ChristenUnie-fractievoorzitter Gert-Jan Segers over het openen van de kerken en het app-verkeer tussen Halsema en Grapperhaus.

Laten Cees de Keijzer en Piet van Dijk de schoonheid van vrachtschepen zien en gaan we terug in de tijd naar het Holland Pop Festival in 1970 met Ernst Jansz en Robert Jan Stips.

Piet Paulusma en Jeanine Janssen blikken vooruit op het nieuwe seizoen van Max vakantieman, Frans Pollux geeft een voorproefje van zijn podcast 'De Laatste Dans' en Hans Dorresteijn vertelt alles over zijn nieuwe boek 'Wensvogels'.

Tot slot is er live muziek van Paul de Munnik, cabaret door Hanneke Drenth, Tim Kamps, Roel Bloemen en Floris van Delft en zijn de columns van Ivo Victoria en Martijn Hillenius.

Uitzending van 30 mei 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: bespreken we met economen Arnoud Boot en Arjo Klamer het herstelfonds van de Europese Commissie. In de podcast 'Soundcheck' praat Peter van Bruggen over zijn ontmoetingen met wereldsterren, vanuit zijn huis geeft hij alvast een voorproefje.

Correspondentenechtpaar Marc Bessems en Sandra Korstjens over hun werk en leven in Brazilië en we gaan op zoek naar gevonden voorwerpen met Martin van Hees en Stefan van Uden.

Micha Wertheim over zijn theatershow ‘Voor alle Duidelijkheid’ en Churandy Martina vertelt hoe hij zo fit mogelijk blijft in deze coronatijden.

Tot slot is live muziek van DeWolff, is er cabaret door Hanneke Drenth, Aron Elstak en Marcel Harteveld en de columns zijn van Stefano Keizers en Martijn Hillenius.

Uitzending van 23 mei 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: alles over het succes van de digitale dorpsquiz in Holten met organisator Erik Klein Nagelvoort en Hetty Ieppink en Eugenie Stolk en Joke Middelbeek gaan in debat over docenten die voor de klas staan zonder de juiste papieren.

Sophie Dros volgde voor haar documentaire 'King of the Cruise' een extravagante baron op een cruiseschip en geeft een voorproefje. Op haar Instagramaccount 'Zeikschrift' kaart Madeleijn van den Nieuwenhuizen seksisme, racisme en ongelijkheid in de media aan.

Boris Dittrich vertelt over het verhaal achter zijn boek 'Terug naar Tarvod'. Gijs Weenink en Richard Engelfriet weten alles over online vergaderen en geven tips en je hoort Atta de Tolk over de ramadan.

Tot slot speelt Lucky Fonz lll een paar nummers live, is er cabaret door Hanneke Drenth, Aron Elstak en Patrick Nederkoorn en zijn de columns van Stefano Keizers en Stefan Pop.

Uitzending van 16 mei 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: live muziek van The Kik. André Rieu en Olga Commandeur zorgen dat heel Nederland in beweging blijft. Mogen bedrijven mensen in corantijd wel of niet ontslaan? Gijs van Dijk van de PvdA gaat in debat met Judith Tielen van de VVD.

Hoe klinken de campagnes in Amerika? Laila Frank vertelt het je. Babs Assink en Lammert de Bruin geven een voorproefje van hun podcast "De Showbizzmoord".

Marcel van Roosmalen en fotograaf Jan Dirk van der Burg over "Nederland onder het systeemplafond" en Ben Cramer en Marga Bult blikken terug op hun deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Tot slot is er cabaret door Hanneke Drenth, Marcel Harteveld en Vera van Zelm en zijn de columns van Carrie en Stefan Pop.

Uitzending van 9 mei 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: fotograaf Caitlin Sas laat de schoonheid van flaporen zien en Lodewijk Asscher reageert op versoepeling de coronamaatregelen en de staatssteun aan grote bedrijven. Etiquette-specialist Beatrijs Ritsema vertelt je hoe het hoort, of juist niet.

'Het Familiediner' bestaat twintig jaar, presentator Bert van Leeuwen vertelt over het succes van het programma en Abdeluheb Choho van Vluchtelingenwerk Nederland reageert op de plannen van de overheid voor hulp aan vluchtelingen in Griekenland. Je hoort alles over de nieuwe single van Rick de Leeuw en Jan Willem van Prooijen neemt je mee in de wereld van complottheorieën. 

Tot slot is er cabaret door Hanneke Drenth, Patrick Nederkoorn, Kiki Schippers en Floris van Delft en zijn de columns van Ivo Victoria en Stefano Keizers.

Uitzending van 2 mei 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: live muziek Jack Poels speelt, Bas Klinkhamer weet alles over dromen en Annemarie van Geel schreef 'Hakken in het zand' over het leven in Saoedi-Arabië.

Hoe ziet het nieuwe normaal eruit? Daarover praten we met trendwatcher Adjiedj Bakas en innovatiedeskundige Jesse van Doren. Manon van Hoeckel en Marleen van der Kolk over 'Het Bouwdepot'.

In de serie 'Dominee of Koopman' bezoekt Patrick Lodiers Afrikaanse landen om te zien hoe het daar staat met de ontwikkelingssamenwerking en Woordenboekmaker en eindredacteur van de Dikke van Dale, Ton den Boon over het coronawoordenboek.

Tot slot is er cabaret door Hanneke Drenth, Roel Bloemen en Oscar Kocken en de columns zijn van Martijn Hillenius en Stefan Pop.

Uitzending van 25 april 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: Sigrid Kaag, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking vertelt over de gevolgen van het coronavirus in Afrika en cabaretier Peter Pannekoek praat over zijn cabaretvoorstelling 'Later wordt alles beter'.

Feyenoorders Berne van Leeuwen en Patrick Janssen brengen een ode aan het stadion van Feyenoord in 'Dit is De Kuip' en Noël van Bemmel, chef reizen van de Volkskrant, vraagt zich af waarom we nog fysiek reizen.

Andere Tijden besteedt aandacht aan de Chippendales, we praten hierover door met presentator Astrid Sy en schrijfster Yvonne Kroonenberg en Laura Hoogland biedt eerste hulp bij misbaksels.

Tot slot is er cabaret door Hanneke Drenth, Kiki Schippers, Oscar Kocken, Aron Elstak en Floris van Delft en de columns zijn van Stefano Keizers en Martijn Hillenius.

Uitzending van 18 april 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: Esther Ouwehand, fractievoorzitter Partij voor de Dieren praat over de gevolgen van het coronavirus. Beitske de Jong deelt op het Instagram account 'Funda Makeovers' de meest bijzondere makeovers op Funda.

Correspondent Lucas Waagmeester vertelt over zijn nieuwe boek 'Op drift, de ontwrichting van Turkije' en cabaretier Tim Fansen geeft een voorproefje van zijn podcast 'Beschaving, de nabeschouwing'

Geluksprofessor Patrick van Hees vertelt je hoe je gelukkig kunt worden én het kunt blijven en Leonie Cornips leert je alles over het gedrag van koeien.

Tot slot is er cabaret door Hanneke Drenth, Roel Bloemen en Marcel Harteveld en zijn de columns van Stefan Pop en René van Meurs.

Uitzending van 11 april 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: cabaretier Fabian Franciscus heeft autisme en legt uit hoe moeilijk het is om autistisch te zijn in deze periode en fractievoorzitter van 50PLUS Henk Krol vertelt over zijn onstuimige week.

Na 42 jaar komt er een einde aan paardenmeisje Bianca, schrijfster Yvonne Brill vertelt over het afscheid en Kefah Allush vertelt over zijn nieuwe serie 'Oases in de Oriënt'.

Oscar Kocken is begonnen met een bijzondere zoektocht, 'Groeten van een onbekende' en Tim den Besten en Nicolaas Veul stonden honderd dagen voor de klas en vertellen over hun avonturen.

Tot slot is er cabaret door Kiki Schippers, Hanneke Drenth, Peter van Rooijen, Marcel Harteveld en Floris van Delft en de columns zijn van Ivo Victoria en Martijn Hillenius.

Uitzending van 4 april 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: vertelt minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven over de gevolgen van het coronavirus en Aglaia Bouma weet alles over de wondere wereld van insecten en neemt je mee. Dirigenten Carel den Hertog en Maria van Nieukerken vertellen welke Matthäus Passion je thuis kunt luisteren.

Wat zijn de feiten en fabels over het coronavirus? Peter Burger vertelt het je en Johan de Meij deelt zijn bizarre avontuur op een zeilboot en vertelt wat je moet doen als je hulpeloos op de oceaan dobbert.

Correspondenten Mustafa Marghadi in Italië en Rop Zoutberg in Spanje vertellen over hun werkzaamheden in deze bizarre tijd en in de podcast 'De Zelfhulpboekenclub' gaan Stijn van Vliet en Jasper Demollin op zoek naar zelfhulpbestsellers.

Tot slot is cabaret door Hanneke Drenth, Kiki Schippers, Roel Bloemen en Tim Kamps en zijn de columns van Ivo Victoria en Stefan Pop.

Uitzending van 28 maart 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten vertelt over de impact van het coronavirus. Danny Blind vertelt over zijn voetbalcarrière met filmmaker Bernard Krikke en Rayen Panday heeft zijn voorstelling 'Trigger' af moeten zeggen, hoe komt hij nu zijn dagen door?

Toen het RTL-avontuur van Twan Huys ten einde kwam begon de presentator te wandelen en hij schreef het boek 'Wandellust' en vertelt waar je de mooiste wandelingen in ons land kunt maken. Margot Ros, misschien ken je haar van Toren C, kreeg een ongeluk waardoor ze maar één ding per dag mocht doen, maar wat doe je dan? En we duiken in de geschiedenis van Suske en Wiske met Roelof de Vries en Koen Maas.

Tot slot zijn de columns van Patrick Nederkoorn en Stefan Pop en is het cabaret van Floris van Delft, Hanneke Drenth, Marcel Harteveld en Kiki Schippers.

Uitzending van 21 maart 2020

Spijkers met Koppen lanceerde vandaag de de ‘We Zullen Doorgaan-Challenge’, om heel Nederland te steunen in de onzekere tijd van het coronavirus. Diverse bekende Nederlanders zoals Jeangu Macrooy, Simone Kleinsma en Paul de Leeuw zingen het strijdlied ‘We Zullen Doorgaan'. Bekijk snel op onze Facebookpagina of onze Instagram de video van de challenge.

Verder in de uitzending: alles over de quarantaineclub van Leon Giessen, Rob Jetten vertelt over de gevolgen van het coronavirus en Monica Wesseling beantwoordt al je vragen over vogels. Kees Schaap en zijn zoon Mark Schaap over de documentaire 'When are you coming back, Kees', The Dutch Giant Olivier Richters schuift aan en vertelt over zijn acteercarrière en Domien Verschuuren en Bas Louissen vertellen wat het succes is van hun podcast Man Man Man en andere podcasts.

Tot slot is er cabaret door Aron Elstak, Patrick Nederkoorn, Hanneke Drenth en Kiki Schippers en zijn de columns van Wim Daniëls en Stefano Keizers.

Uitzending van 7 maart 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: alles over de rubriek 'Lezers helpen Lezers' met Inge van de Blink en Peter Grandia. Volgens Herre Kingma hebben we een landsdokter nodig, samen met Ted van Essen schuift hij aan.

Asieladvocaat Wil Eikelboom en Jasper van Dijk (SP) gaan met elkaar in gesprek over de schadevergoedingen die asielzoekers krijgen, omdat hun asielaanvraag te lang duurt. Bertus en Leen van de barbershop 'Schorem' uit Rotterdam vertellen over hun rocksterren bestaan.

We duiken met Tim de Mos de krochten van Scheveningen in en Marian Maleszka geeft een lesje oog-yoga en helpt je van je bril af. Willem Hooft vertelt over sitkiten en hoe hij, ondanks een dwarslaesie, het maximale uit het leven haalt.

Tot slot is er live muziek van Michelle David & The Gospel Sessions, is er cabaret door Tim Kamps, Roel Bloemen, Peter van Rooijen, Floris van Delft en Hanneke Drenth, zijn de columns van Stefano Keizers en Martijn Hillenius.

Uitzending van 29 februari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: René van Meurs over zijn nieuwe voorstelling 'Hunkert', Martin Visser vertelt wat de financiële gevolgen zijn van het coronavirus en Sebastiaan van de Water ging op zoek naar het voedsel van de toekomst.

Peter Teffer dook voor Follow The Money in de wereld van Donald Duck en wat de invloed van de Europese Comissie was op een special over Europa. Theatermaakster Laura van Dolron vertelt over haar voorstelling 'Wat we normaal nooit horen'.

Frank van Osch maakte de documentaire 'RK Veulpoepers BV' over de opkomst, het succes en de ondergang van De Veulpoepers. Daniël van Doorn en Evert van der Zouw vertellen over de wereld van Utrechtse Hooligans.

Tot slot is er live muziek van Nits, cabaret door Kiki Schippers, Patrick Nederkoorn, Hanneke Drenth en Oscar Kocken en de columns zijn van Emilio Guzman en Stefano Keizers.

Uitzending van 22 februari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: hoe het zit met het grote woningtekort in Nederland? Dat bespreken we met Henk Nijboer (PvdA) en Jessica van Eijs (D66). Documentairemaker John Appel schuift aan en vertelt over zijn documentaire “Once the Dust Settles”. De verhalen van mensen die een ramp of oorlog overleefden, in Amatrice, Tsjernobyl en Aleppo, staan centraal.
Advocaat en politicus Don Ceder over slachtoffers van seksuele uitbuiting. Jeroen van Merwijk schreef vorig jaar elke dag een lied in zijn bundel “Was volgend jaar maar vast voorbij”. Ook schuift voormalig wielrenner Thomas Dekker aan, hij gaat het theater in met “Tour de Legend”. 
In de televisieserie “Au Pairs” worden Gohar Hovanes, Leah Gerbers en Lily de Wit gevolgd. Zij gaan drie maanden aan het werk als au pair in Los Angeles. Acteur Abbie Chalgoum vertelt over zijn voorstelling “Ik blijf bij je”. Hierin neemt hij je mee in zijn leven met depressie.

Ook is er live muziek van The Kik. Er is cabaret door Aron Elstak, Oscar Kocken, Katinka Polderman en Kiki Schippers en de columns zijn van Martijn Hillenius en Stefan Pop.

Uitzending van 15 februari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: Steef de Jong en keizerin Elisabeth hebben meer gemeen dan je denkt, minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker over de extra beveiligde gevangenisafdeling in Leeuwarden en cyberpesten en de mannen van Rundfunk gaat het theater in.

Menno Bentveld neemt je mee 'Terug in het Wild' en vertelt je met welke dieren het na lange, magere jaren weer heel goed gaat, wereldartiest Sven Ratzke schuift aan en neemt je mee in de wereld van David Bowie.

Sjaak Polak schuift aan met schrijver Rick van Leeuwen om een voorproefje te geven van de biografie over de cultvoetballer en de finalisten van het Leids Cabaret festival zitten ook aan tafel.

Tot slot is er live muziek van Krezip, is er cabaret door Patrick Nederkoorn, Aron Elstak, Vera van Zelm en Kiki Schippers en zijn de columns van Stefano Keizers en Stefan Pop.

Uitzending van 8 februari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: alles over de Amerikaanse verkiezingen met Guus Valk, Dermatoloog Elsemieke Plasmeijer en Huib van Heest gaan in debat over het bijkleuren onder de zonnebank, en hoe het is om een relatie te hebben met de seriemoordenaar Hans van Z.? Daar vertelt Loes Leeman meer over.

Journaliste Nikke Sterkenburg weet alles van het radicale en extreem-rechtse activisme in Nederland. Patty Brard en Gordon gingen op zoek naar de eeuwige jeugd en vertellen je over hun nieuwe programma. Filmliefhebber? René Mioch, journalist en presentator, en Floortje Smit, filmrecensent, vertellen je meer over de Oscar-uitreiking van morgen. En tot slot alles over het NK-tegenwind-fietsen!

Tot slot is er live muziek van Stef Bos, cabaret door Patrick Nederkoorn, Marcel Harteveld, Aron Elstak en Hanneke Drenth en zijn de columns van Ivo Victoria en Emilio Guzman.

Uitzending van 1 februari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: kom je alles te weten over de Japanse kat met Japanoloog Maureen de Vries en gastconservator van de tentoonstelling 'Neko, de kat in de Japanse kunst', praat Sander van Hoorn je bij over de Brexit en vertelt toeristendokter Peter van Ommeren over zijn baan en wat hij zoal tegen komt.

Verder vertellen gingen Geertjan Lassche en Tijs van den Brink over hun reis naar Amerika, waar zij opzoek gingen naar christenen die op Trump stemmen. Nemen Suzanne Raes en Paul Schilperoord je mee terug in de tijd naar het verhaal over de auto voor de gewone man; de Volkswagen Kever.

Hannelore zat bij de sekte 'Gemeente Gods' en vertelt haar verhaal, schrijver Frank Krake schreef haar verhaal op en schuift ook aan. In de podcast 'De Man en de Maan' volgt Saar Slegers Marc Klein Wolt die in de ruimte wil onderzoeken wat er gebeurde na de oerknal, in deze race tegen de klok ziet hij zijn droom langzaam veranderen in een nachtmerrie.

Tot slot is er live muziek van Spinvis en Saartje van Camp, zijn de columns van Martijn Hillenius en Stefan Pop en is het cabaret van Roel Bloemen, Tim Kamps, Oscar Kocken en Hanneke Drenth.

Uitzending van 25 januari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: speelt Vera Kooper een stuk van Beethoven en vertelt Floris Kortie waarom dit jaar hét jaar van Beethoven is. Praten VVD-kamerlid Judith Tielen en PvdA-kamerlid Henk Nijboer over de adviezen van de commissie-Borstlap.

Henri Beunders neemt je mee in de wereld van tattoos in zijn nieuwe boek 'Optocht der Tattoos' en infectioloog Eric Snijder vertelt je alles over het coronavirus en of het virus ook naar ons land komt. Schrijver Alex Boogers ging met zijn zoon op reis naar Amerika om naar sporen van zijn held Bruce Lee te zoeken, aan tafel vertelt hij over de zoektocht.

Annabel Broer van de Jonge Democraten gaat in debat met Hielke Onnink, voorzitter van het CDJA, over drugs en verder geven Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg; oftewel het duo De Fransse Eijkel een voorproefje van hun subtropische theatershow.

Tot slot laat Frank Boeijen nieuwe muziek horen, is er cabaret van Kiki Schippers, Tim Kamps, Vera van Zelm en Hanneke Drenth en zijn de columns van Stefano Keizers en Stefan Pop.

Uitzending van 18 januari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: moet de maximumstraf verhoogd worden bij een veroordeling voor doodslag? Advocaat Gerald Roethof is onder andere de advocaat van Jos B. en reageert. Vervang de bijstand voor de basisbaan, Judith Tielen (VVD) en Jasper van Dijk (SP) reageren op dit plan.

De spaarrente verdwijnt langzaam, maar wat moeten we dan doen met ons spaargeld? Janneke Willemse schreef het boek: Blondjes Beleggen Beter en geeft advies. Frank Evenblij en Leo Alkemade over het succes van hun cluppie Willem II.

Het boegbeeld van Heel Holland Bakt, Janny van der Heijden brengt maar twee liefst kookboeken tegelijkertijd uit en geeft aan tafel kooktips. Rien de Jong over zijn hulp aan vluchtelingen op Lesbos en Mark van Wonderen vertelt welke treurige plekken in Nederland een bezoekje waard zijn.

Tot slot is er live muziek van Leoni Jansen, zijn de columns van Emilio Guzman en Martijn Hillenius en is er cabaret door Kiki Schippers, Aron Elstak en Hanneke Drenth.

Uitzending van 11 januari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: Diederik Kreike en Ayrton Fraenk vertellen je wat voor gerechten je allemaal kunt bereiden voor je huisdier in het tv-programma 'Koken met Konijnen'. In de avond van 2 september 1998 vond een roofmoord plaats in een villa in Arnhem, de daders werd opgepakt en veroordeeld. Maar daar stopt het verhaal niet. Joost van Wijk en André Nelis komen met nieuwe feiten en vertellen over de zaak.

Hans Jaap Melissen praat je bij over de situatie in Iran, en of het eigenlijk wel goed gaat komen. Over ruim een week begint de eerste grand slam van het tennisjaar; de Australian Open. Marcella Mesker geeft antwoord op de vraag of er überhaupt wel getennist kan worden door de vuurzeeën en rookwolken.

Toen Nora Akachar vanuit Marokko naar Nederland kwam werd ze geconfronteerd met een enorm cultuurverschil. Samen met Amal van Caem begon ze een Facebook pagina 'Trauma's van Nora'. Ze vertellen over hun trauma's en wat het succes achter de pagina is. Het aantal meldingen van verwarde personen stijgt en dat terwijl de wetgeving voor gedwongen psychiatrische hulp is versoepeld. Karlijn Roex spreekt haar zorgen uit en gaat in gesprek met Adger Hondius.

Er komt voor het eerst een volledig Nederlandse Netflix Original aan: Ares. Producten Pieter Kuijpers en regisseur Michiel ten Torn geven alvast een een voorproefje van de horrorserie.

Tot slot is er muziek van Jonathan Jeremiah en Amsterdam Sinfonietta, cabaret door Roel Bloemen, Tim Kamps, Katinka Polderman en Kiki Schippers en zijn de columns van Martijn Hillenius en Ivo Victoria.

Uitzending van 4 januari 2020

Vandaag in Spijkers met Koppen: Hoeveel poten heeft een octopus? Of zijn het überhaupt wel poten? Ben je fan van pubquizzen, dan moet je extra opletten. Flip van Doorn en Jonah Kahn schreven een boek vol nuttelozen feiten. Sinan Can ging op zoek naar de wortels van de radicale islam, aan tafel vertelt hij over zijn zoektocht.

Een nieuw jaar betekent goede voornemens voor veel mensen, maar hoe kun je er echt voor zorgen dat 2020 een succesvol jaar wordt? Daan Roovers vertelt het je. Om nog even in de goede voornemens te blijven vertelt Wouter Cornet over afvallen, hij schreef een boek over zijn strijd tegen overtollige kilo's.

Het gaat steeds beter met de wereld, tenminste als we Charles Groenhuijsen mogen geloven. Charles zorgt voor een berg positiviteit in The Florin. Je t'aime... moi non plus, naast positiviteit ook romantiek in het café. Marco Raaphorst en Rudolf Hecke vertellen het verhaal achter het nummer. Eveline van Wanrooij brengt een ode aan de hulpverlener, want die moeten volgens haar veel meer in het zonnetje worden gezet.

Tot slot is er live muziek van JB Meijers, cabaret door Roel Bloemen, Tim Kamps en Hanneke Drenth en zijn de columns van Ivo Victoria en Wim Daniëls.

Uitzending van 21 december 2019

Vandaag in Spijkers met Koppen: De rock 'n roll band Wimpie & De Domino's ging op tournee, Dieuwertje Blok ging mee en maakte de roadmovie over de band. Dieuwertje schuift aan met bandleden Anita en Bonny. Raoul Heertje reisde terug naar het land waar hij na de middelbare school naartoe verhuisde: Israël en maakte de acht-delige serie 'Het Israël van Heertje en Bromet'.

Waarom houden we zo van series bingewatchen? En heeft het ook nadelen? Cultuur- en mediawetenschapper Dan Hassler-Forest vertelt hoe het kan dat de manier van series en films kijken drastisch veranderd is. De boeren zijn boos. Melkveehouder en voorzitter van LTO Noord Dirk Bruins en boerin Eline Vedder uit Ruinerwold blikken terug op de protesten van deze week.

Vanavond is het zo ver, het gevecht van het jaar: Badr Hari tegen Rico Verhoeven. Leon Verdonschot en Esther Schouten schuiven aan en blikken vooruit. Waarom dronk oom Wim zich dood? Dat vraagt Michiel Eijsbouts zich al jaren af, hij ging op zoek naar het antwoord in de podcast 'Een nijlpaard kon lachen', aan tafel geeft hij een voorproefje. Django Wagner is helemaal klaar voor kerst en zingt een kerst medley in het café.

Tot slot is er live muziek van Judy Blank, cabaret door Tim Kamps, Roel Bloemen, Patrick Nederkoorn en Hanneke Drenth en de columns zijn van Ivo Victoria en Emilio Guzman

Uitzending van 14 december 2019

Vandaag in Spijkers met Koppen: Tweede Kamerlid Kees Verhoeven (D66) en Anne Mulder (VVD) praten je bij over de overwinning van Boris Johnson. Gezondheidseconoom Wim Groot over het grote aanbod zorgverzekeraars en hij vertelt waar je op moet letten bij het kiezen van een verzekering. Marcel Hensema zet 'Alles in de Hens' in zijn nieuwe voorstelling, hij geeft alvast een voorproefje van zijn onemanshow.

Urban explorer Bob Thissen neemt je mee in zijn nieuwe fotoboek 'Exploring the Unbeaten Path'. 'Eeuwig op de vlucht. Frank Kramer, een toevalstreffersleven', Philip Kooke schreef een boek over voetballer, presentator en commentator Frank Kramer, beide heren schuiven aan.

Journalist Rhijja Jansen ontdekte dat niet alle verzorgers van haar opa zich even netjes gedragen en vertelt hoe ze daar achter kwam. Jacqueline van Lieshout is ontwijncoach en geeft tips voor een alchohol vrij leven.

Tot slot treedt Her Majesty live op, is er cabaret door Oscar Kocken, Katinka Polderman, Kiki Schippers en Hanneke Drenth en zijn de columns van Stefan Pop en Martijn Hillenius.

Uitzending van 30 november 2019

Vandaag in Spijkers met Koppen: Pim Kiderlen was de eerste Nederlands kampioen wielrennen. Journalist Erik van Lakerveld schreef een boek over de onbekende wielerheld en vertelt over de monstertocht van Kiderlen uit 1885. Wat is er aan de hand bij de politie? We vragen het aan Liesbeth Maas, politiechef van Utrecht.

Het is bijna 2020, dus we laten bijna de muzikale jaren tien achter ons. De podcast Wereldhit vertelt de verhalen van vijf Nederlandse artiesten die wisten door te breken in het buitenland, makers Atze de Vrieze en Roosmarijn Reijmer schuiven aan. Het boek 'IJsmeester, mannen achter de schermen van de Elfstedentocht' vertelt het verhaal achter 'De Tocht der Tochten', schrijver Bas Sleeuwenhoek en oud-voorzitter van de Elfstedentocht Henk Kroes geven een voorproefje.

Tekstschrijver Jan Boerstoel komt met een boek waarin de hoogtepunten uit zijn 50-jarige oeuvre zijn gebundeld, aan tafel blikt hij samen met Dolf terug op de afgelopen jaren. Andere Tijden duikt in het verleden van de Nederlands-Molukse band Massada, Massada-fan Rocky Tuhuteru en zanger Johnny Manuhutu halen herinneringen op. Hoe mooi is Twente? Over die vraag praten CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik, cabaretier André Manuel en bedenker van het boek "Hoe mooi is Twente wel niet" Gijs Eijsink.

Tot slot is er live muziek van Helge en Marnix Emanuel, cabaret door Roel Bloemen, Tim Kamps, Aron Elstak, Floris van Delft en Hanneke Drenth en de columns zijn van Ivo Victoria en Martijn Hillenius.

Uitzending van 23 november 2019

Vandaag in Spijkers met Koppen: Joris van Zandvoort, Kees de Bruin en Tu?rul Çirako?lu zijn vloggers en nemen je mee in hun dagelijkse leven. Ongewenste, irritante telefoontjes, iedereen wordt wel eens gebeld of ze geld willen doneren aan het goede doel, Mona Keijzer van Economische Zaken en Milieu wil dit soort telefoontjes gaan verbieden.

Correspondent Tim de Wit heeft het druk; de Brexit, Prins Andrew en de aankomende verkiezingen, hij praat ons bij over de stand van zaken in Engeland. De droomvakantie van Jan en Alie van Ommen veranderde in een nachtmerrie toen de boot waar zij op zaten zonk. Vijf jaar later is er het boek 'Zeetijd', het echtpaar vertelt aan tafel hun verhaal.

Dik zijn en armoede leidt tot schaamte en isolement, in de theatervoorstelling 'Vetarm' doen bewoners van Amsterdam Noord hun verhaal, regisseur Saskia Huybrechtse en spelers Tineke Veuger en Marjon Melissen vertellen over de voorstelling. Een oplossing voor de problemen in Hongkong lijkt ver weg, Chinadeskundige Fred Sengers was deze week nog in Hongkong en praat je bij.

In het boek 'Vanaf de Vluchtstrook' vertellen diverse schrijvers hoe zij probeerden hun rijbewijs te halen, Stella Bergsma en Aafke Romeijn vertellen hoe zij het felbegeerde roze papiertje hebben bemachtigd.

Tot slot is er live muziek van Ellen ten Damme, cabaret door Aron Elstak, Roel Bloemen, Vera van Zelm en Hanneke Drenth en zijn de columns van Stefano Keizers en Stefan Pop.