Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 21 januari 2023

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 21 januari 2023

za 21 januari 2023

Stem op Spijkers met Koppen voor de Gouden RadioRing: https://radioring.avrotros.nl/  

Vandaag in Spijkers met Koppen:

Racehonden, Pink Floyd en Cruijff. De 80-jarige Bab Barens zag ze allemaal voorbijkomen in het iconische Olympisch Stadion, de plek waar hij al vanaf zijn zevende rondzwerft. 200 rijkaards smeken de wereldtop in Davos om meer belasting te mógen betalen. Oxfam Novib directeur Michiel Servaes is verheugd en Quote-hoofdredacteur Paul van Riessen vertelt waarom ze dit doen.

Toen zanger Sem Jansen in transitie ging dreigde hij zijn zangstem te verliezen. Maar nu staat hij op het podium met zijn oude én zijn nieuwe stem. Sherlock Holmes spelen in het echte leven? Dat is wat het burgerinitiatief, Bureau Dupin, doet. Binnenkort verschijnt er een documentaireserie op Videoland over dit bijzonder experiment.

Nederlands is de mooiste taal van de wereld! Dat stellen Nederlandse wetenschappers én cabaretier Erik van Muiswinkel. Zijn nieuwe voorstelling ‘Moojen ligjes in de lugt’ gaat over de schoonheid van onze taal. Komt er een splinternieuw kunstmuseum in Almere? GroenLinks Almere is enthousiast, maar als het aan de partij APOpa ligt kan de gemeente het geld beter in iets anders stoppen. Het levensverhaal van zeehond Rob zit vol legendarische avonturen. Journalist Ivo Van Woerden achterhaalde de relatie tussen Rob en de mens.

Tot slot is er live muziek Tim Dawn, cabaret van Vera van Zelm, Andries Tunru, Ruud Smulders en Marcel Harteveld en de column is van Hans Sibbel.