Spijkers met Koppen
BNNVARA

De uitzending van 28 januari 2023

  1. Podcastschevron right
  2. Spijkers met Koppenchevron right
  3. De uitzending van 28 januari 2023

za 28 januari 2023

Vandaag in Spijkers met Koppen: cabaretduo N00B is klaar om de wereld over te nemen. In hun eerste voorstelling zoeken Isabelle Kafando en Laura Bakker in een moordend tempo in allerlei absurdistische situaties de schaamte op. Vanuit Noord-Irak hopen gevluchte Iraniërs hun revolutie voort te zetten. Filmmaker Beri Shalmashi zocht ze op.

Maker Edda Heinsman en onderzoeker Anna van der Kaaden over de podcast ‘Het wonder van het koraal’. Johnny Jordaan zou dit jaar 99 worden. Paul van Musscher en Jaro Renout zorgen met ‘De Porders’ voor eerbetoon én eerherstel.

Wetenschapsjournalist Adriaan Ter Braack strijdt als ‘holistische sloopkogel’ tegen kwakzalverij op sociale media. 70 jaar gelden voltrok zich het drama van de watersnoodramp. Fotograaf Robin de Puy maakt er een boek over en is samen met Marianne Heestermans te gast, die de ramp als kind meemaakte. En de transferperiode in het voetbal nadert het eindpunt. Mart ten Have van FC Afkicken praat ons bij over het laatste nieuws én de juice.

Tot slot is er live muziek van Trijntje Oosterhuis & Xander Vrienten, cabaret van Ruud Smulders, Martijn Kardol, Stefan Hendrikx en Aron Elstak en de column komt van Stefano Keizers.