NPO Radio 2 Top 2000

Kijktip! The Stones strijken neer in Amsterdam in Totally Stripped

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Kijktip! The Stones strijken neer in Amsterdam in Totally Stripped

Vanavond is de documentaire The Rolling Stones: Totally Stripped te zien op NPO 2 Extra. Daarin is onder andere te zien hoe de band in Paradiso optreedt.

Vanwege het overlijden van Charlie Watts eerder deze week zendt NPO 2 Extra vanavond om 21:30 uur de documentaire The Rolling Stones: Totally Stripped uit. Daarin is te zien hoe de Britse band in 1995 besluit om de klassieke tracks in een uitgeklede vorm te spelen in intieme settings. Een van de poppodia die The Stones aandoet is de Amsterdamse poptempel Paradiso, waar de groep in mei twee optredens geeft. De zaal moet flink worden verbouwd, om plaats te maken voor de opnameapparatuur moet er een extra balkon worden geplaatst.

De beste optredens

Vanwege die hoeveelheid apparatuur is er in Paradiso maar ruimte voor een paar honderd bezoekers. De duizenden Stones-fans die geen kaartje konden krijgen, kijken het optreden live op een groot scherm op het Museumplein. Dat blijkt overigens ook een hele operatie, aangezien Ajax in dezelfde week de Champions League wint.

De huldiging van het elftal van Louis van Gaal vindt een dag voor de eerste show van The Rolling Stones plaats, naar verluidt zien Jagger en de rest van de band hoe de spelers in de stad verwelkomd worden. Maar achteraf blijkt alle moeite om deze Stones-optredens op te zetten het helemaal waard. Keith Richards zou de twee concerten later beschrijven als de beste optredens die The Stones ooit heeft gegeven.

Datum: vrijdag 27 augustus 2021
Tijd: 21:30 uur
Zender: NPO 2 extra

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie