NPO Radio 2 Top 2000

Het optreden dat de vriendschap tussen Sting en Bruce Springsteen deed opbloeien

foto: AFP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Het optreden dat de vriendschap tussen Sting en Bruce Springsteen deed opbloeien

Vandaag mag Sting 70 kaarsjes uitblazen. Daarom blikken we terug naar een legendarische performance van de artiest samen met Bruce Springsteen, waarmee een jarenlange vriendschap ontstaat.

In 1988 toeren Bruce Springsteen, Sting, Peter Gabriel, Tracy Chapman en Youssou N'Dour tijdens de Human Rights Now!-concertreeks in twee maanden tijd over zes continenten. Deze tournee vindt plaats ten tijde van het veertigjarig jubileum van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, en de artiesten vragen hiermee aandacht voor Amnesty International.

Tijdens het laatste concert, op 15 oktober 1988 in Buenos Aires, zingen Sting en Bruce Springsteen Every Breath You Take.

Vriendschap

“Amigo, Bruce Springsteen!” Sting introduceert zijn vriend aan het publiek terwijl hij Every Breath You Take inzet op zijn gitaar. Hij bracht de wereldhit vijf jaar eerder uit als onderdeel van The Police, en slaat nu de handen ineen met Springsteen voor een bijzondere live-uitvoering, waar de chemie van afspat. Met maar één microfoon zingen de twee artiesten de romantische ballad.

Het begin van de vriendschap tussen Sting en Springsteen zorgt ervoor dat het duo regelmatig samen optreedt. Het is daarom ook geen verrassing dat de twee elkaar eren tijdens de Kennedy Center Honors in 2009 en 2014.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sting in de NPO Radio 2 Top 2000

Every Breath You Take staat in 2020 op plek 325 in de NPO Radio 2 Top 2000. Het is een van de 16 noteringen voor de Engelsman: 8 met The Police en 8 als soloartiest. Zijn hoogste plek in de lijst is voor Fragile, op 130.

Ster advertentie
Ster advertentie