Programma

Sting wordt geëerd door Bruce Springsteen en Bruno Mars

  1. Nieuwschevron right
  2. Sting wordt geëerd door Bruce Springsteen en Bruno Mars

De muzikant wordt vandaag 68 jaar. Een goede reden om eens terug te blikken op een memorabel moment in zijn carrière.

Vijf jaar geleden was de zanger aan de beurt om geëerd te worden tijdens de Kennedy Center Honors. Speciaal op deze bijzondere dag blikken wij terug op dit eerbetoon aan Sting in 2014.

Eagles, Led Zeppelin, Bruce Springsteen

De Kennedy Center Honors zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan kunstenaars die met hun werk de Amerikaanse cultuur hebben verrijkt. Ieder jaar worden nummers van de vereerde artiest door anderen vertolkt. Niet de minste artiesten gingen Sting voor; zo werden de afgelopen jaren onder andere Eagles, Carole King, Billy Joel, Led Zeppelin en Bruce Springsteen door het Kennedy Center aangewezen voor de prestigieuze prijs. Bekijk hier het optreden van Sting voor Bruce Springsteen in 2009, waarbij Springsteen zichtbaar geëmotioneerd is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Afwezigheid Trump

Opvallend feit is dat de president van Amerika altijd bij de ceremonie aanwezig is. Zo is ook te zien dat Obama zichtbaar geniet van de ode aan Sting. Donald Trump was in 2018 echter de eerste president in 40 jaar die hier niet bij aanwezig was. Zijn verklaring: "Ik wil de vereerde artiesten laten genieten zonder enige afleiding."

Experimenteren

Sting was in 2014 aanwezig om vereerd te worden voor zijn bijdrage aan de Amerikaanse cultuur. Meryl Streep gaf voorafgaand aan de optredens een korte speech. Hierin zegt ze het volgende over Sting: "Hij blijft onrustig en nog niet tevreden. Hij wil weten wat er nog te ontdekken valt. Hij heeft altijd geëxperimenteerd met wat hij nog meer kon, bijvoorbeeld met acteren."

De optredens:

De volledige versie van 20 minuten, inclusief de optredens, vind je hieronder. Het eerste eerbetoon is van Lady Gaga. Ze maakt indruk met een versie van ‘If I Ever Lose My Faith In You’, waar ze het publiek mee opwarmt. Esperanza Spalding en Herbie Hancock volgen met een ingetogen versie van 'Fragile'. Ook Bruce Springsteen komt langs om 'I Hung My Head' ten gehore te brengen en dat ontroerde Sting. Vijf jaar eerder was het namelijk Sting die zong voor The Boss, toen de Amerikaanse zanger zélf in het zonnetje stond.

Tóch mag de uitblinker van de avond wel Bruno Mars genoemd worden. De gelijkenis qua stem met Sting is na de eerste tonen die Mars zingt direct te horen. Beluister het optreden hieronder terug en oordeel zelf!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie