NPO Radio 2 Top 2000

P!nks 'Dear Mr. President' werd niet op Amerikaanse radiostations gedraaid

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. P!nks 'Dear Mr. President' werd niet op Amerikaanse radiostations gedraaid

Ter gelegenheid van P!nks 41e verjaardag duiken we in het verhaal achter het nummer 'Dear Mr. President'. In de Verenigde Staten werd het nummer namelijk niet door iedereen geaccepteerd.

'Dear Mr. President', van het album I’m Not Dead (2006), is volgens P!nk een van haar meer 'intelligente nummers'. Het nummer kwam uit ten tijde van het presidentschap van George W. Bush en de zangeres erkent in interviews dat het inderdaad aan hem gericht is. 'Dear Mr. President' gaat in op politieke thema’s als oorlog, onderwijs en mensenrechten. Tijdens een interview met Jimmy Kimmel zegt ze: "Met 'Dear Mr. President' heb ik zoiets van; 'dit zijn mijn vragen, het zijn vragen die veel mensen waarschijnlijk hebben en waar we antwoord op kunnen gebruiken'." Wat speels zegt ze er achteraan: "Er zitten wel wat meningen in verwerkt, maar het is vooral bevragend."

Impopulair in de VS

'Dear Mr. President' werd in alle landen uitgebracht als single, behalve in de Verenigde Staten, omdat het volgens P!nk 'te belangrijk was om gezien te worden als een publiciteitsstunt'. Het nummer werd in verschillende landen in Europa een hit, en belandde ook in Nederland in de Top 40. In de Verenigde Staten zou de zangeres alleen bij Jimmy Kimmel Live! uitgenodigd zijn, omdat het nummer te controversieel zou zijn. Daarnaast vertelt ze bij Kimmel dat geen enkel radiostation haar te gast wilde hebben als het over 'Dear Mr. President' zou gaan.

Bekijk hieronder het hele interview van Jimmy Kimmel Live! uit 2007.

<div style="position:relative;padding-bottom:56.25%;height:0;overflow:hidden;"> <iframe style="width:100%;height:100%;position:absolute;left:0px;top:0px;overflow:hidden" frameborder="0" type="text/html" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x1orc9" width="100%" height="100%" allowfullscreen > </iframe> </div>

Top 2000-notering

Vorig jaar stond 'Dear Mr. President’ ineens, dertien jaar na dato, voor het eerst in de Top 2000. Dat zou zomaar eens het gevolg geweest kunnen zijn van de meeslepende versie van het nummer die Tim Akkerman voor Beste Zangers opvoerde. Deze versie kwam veel onder de aandacht en werd bijna een miljoen keer bekeken op YouTube.

Bekijk hieronder de versie van Tim Akkerman:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top 2000

In 2019 staat P!nk met zes noteringen in de Top 2000. 'Dear Mr. President' is te vinden op 1187 en P!nks hoogste notering is met 'What About Us' op 301. Benieuwd hoe P!nks muziek zich door de jaren door de Top 2000 heeft bewogen? Bekijk dan hier de statistieken.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie