Programma

Fish ging tijdens opnames van A Gentleman's Excuse Me door relatieproblemen

  1. Nieuwschevron right
  2. Fish ging tijdens opnames van A Gentleman's Excuse Me door relatieproblemen

In deze aflevering van Top 2000 a gogo vertelt Marillion-zanger Fish over de moeilijke periode waarin hij zijn eerste soloalbum opnam.

Die moeilijke periode begon al toen Fish nog onderdeel was van Marillion. "Als ik bij Marillion bleef, zou ik heel ongelukkig worden", vertelt Fish, ook wel bekend als Derek William Dick, in de aflevering. "Ik ging in de richting van een levensstijl die ik echt niet wilde, een hele ongezonde leefstijl. Ik was de pijn aan het verzachten." Het huwelijk met zijn eerste vrouw Tamara kwam door dit ongezonde gedrag onder hoogspanning te staan.

Emotionele opnames

Fish verliet Marillion en verhuisde naar Schotland. Tijdens de opnames van zijn eerste soloalbum Vigil in a wilderness of mirrors kwam hij er achter dat Tamara een affaire had. "Ik zong al die nummers in de wetenschap dat m'n huwelijk stukliep, dus dat was heel moeilijk. Heel emotioneel." De opnames waren naast emotioneel ook een grote muzikale uitdaging. Fish nam A Gentleman's Excuse Me namelijk op met een 23-koppig orkest in de Abbey Road Studios. Hoe dat verliep hoor je in de aflevering hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Fish in de Top 2000

In 2020 staat Fish met A Gentleman's Excuse Me in de Top 2000 op nummer 851. Het nummer steeg 39 plekken ten opzichte van 2019. Benieuwd hoe het nummer door de jaren heen is gestegen en gedaald in de lijst? Bekijk hier de statistieken.

Foto omslag: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie