NPO Radio 2 Top 2000

Roger Whittaker (87) overleden

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Roger Whittaker (87) overleden

De Britse zanger Roger Whittaker is verleden week overleden. Dat meldt zijn familie aan de media. Whittaker is 87 jaar geworden.

In Nederland brak Roger Whittaker in 1967 door met de single If I Were A Rich Man, oorspronkelijk uit de musical Fiddler On The Roof (in Nederland bekend over de title Anatevka). Zijn opname van het liedje bereikte in 1967 de vierde plek in de Nationale Hitparade. Datzelfde jaar had Whittaker nog een top 10-hit, nu met Mexican Whistler, waarop hij zijn begenadigde fluitkunsten liet horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grootste hit

Whittakers grootste hit kwam in 1970 met de door hemzelf geschreven ballade I Don’t Believe In If Anymore. De single bereikte in juli van dat jaar de tweede plek, onder In The Summertime van Mungo Jerry. Zijn laatste Nederlandse top 10-notering volgde in 1975, met The Last Farewell. Vanwege zijn populariteit bij het Duitse publiek is hij zich in de jaren nadien meer en meer gaan toeleggen op Duitstalig repertoire.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Roger Whittaker in de Top 2000

Inmiddels is Roger Whittaker al geruime tijd niet meer in de NPO Radio 2 Top 2000 te vinden, maar tussen 1999 en 2008 was hij een vaste klant in de lijst. In de eerste editie van de Top 2000 stond hij met drie liedjes genoteerd: I Don’t Believe In If Anymore, New World In The Morning en The Last Farewell. Van die drie noteringen deed vooral I Don’t Believe In If Anymore het goed. Dit liedje stond tien jaar onafgebroken in de lijst, met als hoogste positie nummer 980, in 2004. Na 2008 is Whittaker niet meer in de lijst teruggekeerd.

Ster advertentie
Ster advertentie