NPO Radio 2 Top 2000

Dolly Parton zingt Jolene met haar petekind Miley Cyrus in 2010

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Dolly Parton zingt Jolene met haar petekind Miley Cyrus in 2010

In haar lange carrière heeft Dolly Parton haar hit Jolene honderden keren gezongen. Een van de meest bijzondere uitvoeringen van de track was in 2010, toen de countryster het nummer zong met haar petekind, Miley Cyrus.

Met Jolene scoort Dolly Parton in 1973 een van de grootste hits uit haar carrière. De zangeres schreef het nummer nadat ze een bankmedewerker met haar man zag flirten. Die korte ontmoeting zou leiden tot de song waar Parton meteen mee geassocieerd zou worden.

Miley Cyrus

Tijdens het 25ste jubileum van haar themapark Dollywood zingt Parton Jolene samen met haar petekind Miley Cyrus. Dat de twee elkaar sinds Mileys geboorte kennen levert over de jaren al een aantal bijzondere optredens op. Toch zingen ze Partons hit pas voor het eerst publiekelijk samen op 3 juli 2010. De fragiele stem van de countryzangeres levert samen met de hese, ietwat hardere toevoeging van Cyrus een haast herwerkte versie van het nummer op. Dolly vertelt het publiek dat deze uitvoering voor haar een twist aan Jolene geeft: "Nu gaat het over een oudere vrouw en jongere vrouw die vechten om dezelfde man."

Bekijk het hele optreden hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dolly Parton in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2021 is Dolly Parton vier keer te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Naast Jolene op plek 99 staan ook het Kenny Rogers-duet Islands in the Stream (403), 9 to 5 (877) en I Will Always Love You (1105) in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie