NPO Radio 2 Top 2000

Al Green schakelt David Gilmour en Jools Holland in voor Let's Stay Together

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Al Green schakelt David Gilmour en Jools Holland in voor Let's Stay Together

Met Let's Stay Together scoort Al Green een van de meest iconische soulhits aller tijden. In 2010 krijgt de Amerikaanse zanger hulp van David Gilmour en Jools Holland bij het nummer tijdens een uitvoering van de track voor de BBC.

Let's Stay Together gaat over een onvoorwaardelijke liefde waar je vastbesloten bent om alle goede en slechte tijden mee te doorstaan. Door de liefdevolle tekst is het nummer erg populair op bruiloften. Green wil het lied eigenlijk helemaal niet uitbrengen. Het 'dunne' geluid van zijn kopstem vindt hij namelijk absoluut niet mooi. “De enige ruzie die ik ooit met hem had was over Let’s Stay Together, omdat hij dacht dat het geen hit zou worden”, vertelt producer Willie Mitchell in een interview over de soulzanger.

Band met talent

Op 18 juni 2010 is Green op bezoek bij de Jonathan Ross Show op de BBC. Hij zingt daar de lange versie van zijn grote hit. De band waarmee de zanger op het podium staat is ook zeker niet de minste: op gitaar zien we niemand minder dan David Gilmour van Pink Floyd en achter de piano zit Jools Holland. De pianist heeft met grootheden samengewerkt zoals Sting, Eric Clapton en Bono.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NPO Radio 2 Soul & Jazz

Kun je geen genoeg krijgen van alle sixties soul, seventies disco, eighties swingbeat, nineties R&B en jazz van alle tijden? Dan kun je 24 uur per dag non-stop luisteren naar het kanaal NPO Radio 2 Soul & Jazz. Van Aretha Franklin tot Anderson .Paak en van Chic tot Ruben Hein: ze komen allemaal voorbij!

Ster advertentie
Ster advertentie