NPO Radio 2 Top 2000

Dit was het laatste optreden van Tina Turner

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Dit was het laatste optreden van Tina Turner

De muziekwereld reageerde woensdagavond geschokt op het overlijden van Tina Turner. Bekijk hier beelden van het allerlaatste optreden dat de zangeres gaf.

Tina Turner overleed deze week op 83-jarige leeftijd, na een lang ziekbed. De zangeres, wiens muzikale carrière al in 1957 begon, stond in de laatste jaren van haar leven niet meer op het podium. Het laatste optreden dat Turner ooit gaf, was op 5 mei 2009 in het Engelse Sheffield.

Turner, op dat moment 69 jaar, nam afscheid met een tournee waarin ze haar 50-jarig jubileum als zangeres vierde. Op de setlist stonden grote hits als Private Dancer, GoldenEye en Nutbush City Limits, maar zong ze ook de nodige covers. Zo liet Turner haar interpretaties horen van nummers van The Rolling Stones (It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It) en Jumpin' Jack Flash), Al Green (Let's Stay Together) en The Who (Won't Get Fooled Again).

Het is onwaarschijnlijk om te denken dat het publiek in Sheffield een artiest zag die al vijftig jaar in het vak zat: tijdens de show danst Turner vol energie over het podium en is haar stem nog ongekend krachtig. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de allerlaatste keer dat Tina Turner op het podium te bewonderen was:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Laatste show in Nederland

Tijdens haar laatste tour gaf Tina Turner ook drie optredens in het GelreDome. In maart 2009 stond ze twee keer in het stadion in Arnhem, en haar laatste optreden op Nederlandse bodem was op 2 mei, slechts drie dagen voor haar afscheidsoptreden in Sheffield.

Kijk hieronder naar beelden van Turners cover van Beatles-klassieker Help! tijdens die laatste show in Nederland:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tina Turner in de NPO Radio 2 Top 2000

In 2022 is Tina Turner negen keer terug te vinden in de NPO Radio 2 Top 2000. Haar hoogste notering is Proud Mary op plek 194.

Ster advertentie
Ster advertentie