NPO Radio 2 Top 2000

Met It's My Life scoort Bon Jovi hun eerste nummer 1-hit

foto: ANP
  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Met It's My Life scoort Bon Jovi hun eerste nummer 1-hit

Het is alweer 40 jaar geleden dat Bon Jovi werd opgericht. En waar bij de legendarische rockband vaak wordt stilgestaan bij de 80’s en 90’s, blikken we vandaag terug op Bon Jovi’s grootste hit uit deze eeuw: It’s My Life.

Na een uitputtende wereldtournee in 1996, de These Days Tour, doet Bon Jovi het in de jaren die volgen rustiger aan.

Sabbatical

De bandleden besluiten eind jaren '90 vooral op zichzelf te focussen, maar ze zitten zeker niet stil. Zo brengt Richie Sambora in 1998 zijn soloalbum Undiscovered Soul uit en gaat ook Jon in 1997 solo met een album getiteld Destination Anywhere.

En de frontman maakt ook opnieuw een uitstapje naar zijn 'tweede liefde': het acteren. Hij speelt kleine rollen in films als No Looking Back en Homegrown. Maar in de onderzee-film U571 treedt hij verder naar de voorgrond en speelt hij als hoofdingenieur Pete Emmett naast Harvey Keitel. Als zijn pauze nog niet drukbezet genoeg leek; naast het nieuwe album en zijn acteerwerk, staat de alleskunner ook model voor een reclamecampagne van Gianni Versace.

'Verpletterende' indruk

Maar dan breekt met de eeuwwisseling toch een nieuwe periode aan voor Bon Jovi. En de rockband scoort meteen met hun gloednieuwe album Crush. It's My Life is in 2000 de eerste single van de nieuwe plaat. En dat nummer maakt zo'n 'verpletterende' indruk op het publiek dat het Bon Jovi's eerste nummer 1-hit wordt.

Maar niet alleen in Nederland is It's My Life populair. Wereldwijd domineert Bon Jovi weer de hitlijsten en op die manier boort de band een nieuw, jonger publiek aan.

GelreDome

Na het uitbrengen van hun nieuwe album gaat de band opnieuw de wereld rond en ook Nederland krijgt een plekje in het tourschema. Op 1 september 2000 treedt Bon Jovi op in het GelreDome in Arnhem. Benieuwd hoe dat eraan toeging? Bekijk hieronder de beelden van het concert, met op 30:49 min It's My Life.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bon Jovi in de Top 2000

In 2022 staat Bon Jovi zeven keer in de NPO Radio 2. Bed Of Roses is hun meest succesvolle track op nummer 175, opgevolgd door Livin' On A Prayer, It's My Life, Always, You Give Love A Bad Name, Wanted Dead Or Alive en In These Arms. Benieuwd welke track op welke plek staat? Bekijk hier de hele lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie