NPO Radio 2 Top 2000

Stevie Wonder viert geboorte dochter met een lied

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Stevie Wonder viert geboorte dochter met een lied

47 jaar geleden kon Stevie Wonder een feest vieren dankzij de geboorte van zijn dochter Aisha. Inspiratie genoeg voor een van zijn bekendste nummers!

Het nummer Isn't She Lovely is geschreven voor zijn dochter Aisha Morris. Wonder (achternaam Morris) schrijft het nummer om haar geboorte te vieren. Aan het einde van het nummer is Aisha ook even te horen wanneer je Stevie hoort zeggen: "Kom op, Aisha. Ga uit het water schatje." Vervolgens zijn er spatgeluiden te horen in het water. Opgenomen tijdens een gedenkwaardig moment tussen vader en dochter. Ook de moeder van Aisha, Yolanda Simmons, krijgt een rol in het nummer, wanneer Stevie haar in het nummer bedankt: "Londi, het had niet gekund zonder jou." Aan het begin van het nummer is ook een baby te horen, maar dit gaat niet om Aisha.

Niet inkorten

Wonder speelt alle instrumenten op het nummer, behalve enkele fragmenten op keyboard. Deze fragmenten worden opgenomen door Greg Phillinganes. Wonder improviseert het mondharmonicadeel en vindt het zo goed klinken dat hij het besluit te gebruiken. Het nummer is 6:34 minuten lang met een lange fade-out waarin Wonder interactie heeft met zijn dochter. Wonder, die de controle had over dergelijke zaken dankzij een uitgebreid contract dat hij tekende bij Motown, wilde het nummer niet op single uit brengen. Het nummer zou dan namelijk ingekort moeten worden. Toch blijven fans en zijn label Tamra aandringen en in 1976 verschijnt er dan toch een promotiesingle van 3:12 minuten. Het nummer wordt niet uitgebracht als commerciële single en staat daarom niet op de grote hitlijsten in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Door radio-airplay bereikt het nummer echter toch plek 23 op de Billboard Adult Contemporary chart.

Isn't She Lovely staat op Wonders toonaangevende album Songs In The Keys Of Life uit 1976. Een groot deel van het album is opgenomen in The Hit Factory, een legendarische opnamestudio in New York City waar ook John Lennon, Bruce Springsteen en Paul Simon materiaal hebben opgenomen.

Luister hieronder naar Isn't She Lovely:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 2015 zingt Aisha Isn't She Lovely samen met Ne-Yo als verrassing voor haar vader:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stevie Wonder in de NPO Radio 2 Top 2000

Isn't She Lovely is in 2021 een van de vijf noteringen voor Stevie Wonder in de NPO Radio 2 Top 2000. De track staat op plek 1143 in de lijst.

Ster advertentie
Ster advertentie