NPO Radio 2 Top 2000

Madonna had geen behoefte om songwriters Like A Virgin te ontmoeten

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Madonna had geen behoefte om songwriters Like A Virgin te ontmoeten

Het songwriters duo Billy Steinberg en Tom Kelly vertellen in Top 2000 a gogo over hun eerste grote hit: Like A Virgin van Madonna. De zangeres zat niet echt te wachten op een ontmoeting met de mannen.

Ze schreven onder andere hits als True Colors van Cyndi Lauper, Eternal Flame van The Bangles en So Emotional van Whitney Houston, maar Like A Virgin was de eerste hit voor de mannen. Toen Billy in de tafeldruivenkwekerij van zijn vader werkte, schreven hij en Tom het nummer.

Van ballad naar popnummer

Billy had net een moeilijke relatie achter de rug. Hij wist dat hij verder moest, maar dat was erg lastig voor hem. "Toen dat toch gelukt was en ik iemand anders leerde kennen voelde ik me echt 'shiny and new, like a virgin'", vertelt hij tijdens het interview. Tom Kelly las het eerste couplet en vond het een erg emotioneel nummer. "Het ging over iemand die een nieuwe liefde vindt en als herboren is. Dus ik wilde er een ballad van maken, want het klonk zo serieus", aldus Tom. Maar het werkte niet. Ze probeerden er nog een serieus midtempo nummer van te maken, maar ook dat was het niet helemaal. Toen ze op een dag, meer als geintje en uit frustratie aan het dollen waren, kwamen de uiteindelijke klanken van 'Like a Virgin' naar boven. Tom: "We keken elkaar aan van: dit is hem."

'Zij en haar entourage wilden niks van ons weten'

Het duurde een behoorlijke tijd voordat Billy en Tom zangeres Madonna konden ontmoeten. "Van al onze hits hebben we ook de artiest ontmoet. Dat is normaal, dan sla je elkaar op de schouder en zeg je 'mooi werk'", zegt Tom. Ze hadden vaker afspraken gemaakt om haar te ontmoeten, maar ze kwam nooit opdagen. "Zij en haar entourage wilden niks van ons weten." Toen Madonna's manager, Freddy DeMannt, zijn verjaardag vierde zei hij: "Vanavond krijg je haar te zien." Uiteindelijk hebben ze Madonna dus toch ontmoet, maar dit liep anders dan ze verwacht hadden.

Benieuwd hoe die ontmoeting ging? Bekijk de Top 2000 a gogo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: screenshot

Ster advertentie
Ster advertentie