NPO Radio 2 Top 2000

Pink Floyd zendt reeks concerten uit via YouTube

  1. Top 2000chevron right
  2. Nieuwschevron right
  3. Pink Floyd zendt reeks concerten uit via YouTube

Ook Pink Floyd doet het nodige om fans in quarantaine te vermaken. In de aankomende weken zal de band nog nooit eerder getoond materiaal vrijgeven en gratis streamen via hun YouTube-kanaal.

In een statement op Facebook laat Pink Floyd weten dat ze iedereen het allerbeste wensen in deze moeilijke tijden: "We hopen dat jij en je hele gezin veilig en gezond blijven. Wij als band zullen doorgaan met het posten van materiaal om jullie afleiding te bieden, zodat we hier met zijn allen doorheen komen."

Pulse

De eerste concertopname die op 17 april wordt gestreamd is de concertfilm Pulse uit 1995. De film legt de Pink Floyd-show in de Earls Court in Londen vast tijdens de The Division Bell Tour. Het is de eerste concertfilm waarop de band alle nummers van het album The Dark Side Of The Moon speelt.

Bekijk hieronder de concertfilm Pulse van Pink Floyd:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Radiohead & Bruce Springsteen

Pink Floyd volgt hiermee de ideeën van onder andere Radiohead en Bruce Springsteen op. Radiohead liet begin april weten dat zij wekelijks een oud liveconcert gaan delen op hun YouTube-kanaal. Zo kunnen fans toch nog een beetje genieten van hun livemuziek. Bruce daarentegen plaatste zijn volledige show in Hyde Park uit 2009 op YouTube. Tijdens deze show speelde hij onder meer 'Badlands' en 'Born To Run'.

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie